Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κοντά στους πληγέντες

0

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλό του και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό, μετέβη στην Βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα στον Ενοριακό Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίας Άννας.

Ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν, εκτός των συνοδών του και ο Εφημέριος της Ενορίας Οικον. Άγγελος Θεοδοσίου, καθώς και πολλοί χριστιανοί, προς τους οποίους ο Μητροπολίτης μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου, κήρυξε τον θείο λόγο.

Ενημέρωσε για την επίσημη έναρξη της κατηχητικής δράσης της Εκκλησίας για την περίοδο 2018-2019, τονίζοντας με έμφαση την ευθύνη που όλα τα μέλη της Εκκλησίας έχουν, για την κατήχηση και την διδάσκαλία της Αληθείας της Πίστεως και τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό ενάρξεως των Κατηχητικών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε την Ενορία του Μαντουδίου, όπου, καταρχήν, στο Πνευματικό Κέντρο ευλόγησε τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσέτρεξαν για να ενισχύσουν την εθελοντική αιμοδοσία, την οποία με τακτικό τρόπο διεξάγει η Ενορία, με την ευθύνη και έμπνευση των δύο Εφημερίων της, του Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως και του κατά σάρκα υιού του Οικον. Νικολάου Μάρκου.

Συνεχάρη τους πατέρες και τους εθελοντές, διότι σε μια επαρχιακή Ενορία, όχι ιδιαίτερα μεγάλη, όπως του Μαντουδίου, συλλέγονται κάθε χρόνο 100 μονάδες αίματος, οι οποίες αξιοποιούνται προς όφελος των ασθενών.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης, με τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο και τους δύο Ιερείς της Ενορίας, περπάτησαν στους δρόμους του Μαντουδίου, το οποίο ιδιαίτερα δοκιμάστηκε από την καταστροφική επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπάς», ο οποίος επέλασε στην Εύβοια και «άφησε» φανερά τα σημάδια του στην κωμόπολη αυτή, μέσα από τις πλημμύρες και, δυστυχώς, τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας και την ύπαρξη μιας αγνοούμενης γυναίκας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μαντούδι ενημερώθηκε και εκ του σύνεγγυς, τόσο από τον π. Ιωάννη, όσο και από τους ίδιους τους χριστιανούς του, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν δρόμοι, κτίρια, πλατείες κ.λπ., παρηγόρησε, ενίσχυσε και έδωσε τις ανάλογες κατευθύνσεις, ενώ και ο ίδιος, παρά το ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, είχε από την πρώτη στιγμή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, για την ανακούφιση των πληγέντων.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση