Μελισσοκομία με ιστορία στο Κλαυσί

0

Η Νίκη Γιαννιώτη είναι κόρη μελισσοκόμου. Η ίδια αποφάσισε να δώσει συνέχεια στη μελισσοκομική παράδοση της οικογένειάς της δίνοντας ταυτότητα στην εμπορική δραστηριότητα της με την ονομασία «μélite».
Το όνομα προκύπτει από την Ναϊάδα Νύμφη «Μελίτη», που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν όμορφη και γλυκιά σαν το μέλι.

melite-3

Σε υψόμετρο 800 μέτρων, στο χωριό Κλαυσί Ευρυτανίας –σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι-, η Νίκη Γιαννιώτη, προχώρησε στην δημιουργία ενός σύγχρονου τυποποιητηρίου μελιού τηρώντας όλες τις σύγχρονες διαδικασίες στη τυποποίηση και στη πώληση του μελιού εφαρμόζοντας έτσι το «Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων» κατά ISO 22000:2005.

melite-1

Ιδιαίτερα σημαντικό στην προϊοντική γκάμα είναι το μέλι δάσους, ένα φυσικό μείγμα μελιού που προέρχεται από την αρμονική συνεργασία της μέλισσας από μια ευρεία ποικιλία δέντρων δάσους και αγριολούλουδων της Ευρυτανίας.

Στα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης είναι η εδραίωση της μπράντας στον χώρο του μελιού, και η επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με νέα σημεία πώλησης σε καταστήματα στην ελληνική αγορά.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση