Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας στα Λουτρά Αιδηψού

Τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού επισκέφθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό. Εκεί, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον […]

15 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού επισκέφθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό.

Εκεί, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους, έχοντας ως συλλειτουργούς του, πλην των συνοδών του, και τους Εφημέριους της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Σακαγιάννη και Πρεσβ. Ιωάννη Σούρα.

Από πολύ νωρίς προσήλθαν πολλοί Ενορίτες και αρκετά παιδιά γέμισαν το Ιερό Βήμα και διακόνησαν στη Θεία Λειτουργία, αλλά και τα Ιερά Αναλόγια, υπό την ευθύνη των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Ευαγγέλου Καζάνη και κ. Δημητρίου Τυράκη.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναφερθείς στο ήθος, το έργο και την διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, τονίζοντας ότι υπερασπίσθηκαν την Αλήθεια της Πίστεως με σοβαρότητα και νηφαλιότητα και μεταλαμπάδευσαν αυτή την Αλήθεια ως πνευματική Σπορά στίς επόμενες γενεές των πιστών, ενώ τόνισε ότι όλοι οι πιστοί καλούνται νά γίνουν «εύφορη γη» σ’ αυτή την Αλήθεια.

Μετά την διανομή του Αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε διά θαλάσσης από τα Λουτρά Αιδηψού προς τα Σκούρτα Βοιωτίας, όπου συμμετείχε στην Εξόδιο Ακολουθία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του αοιδίμου Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου (Χρυσικού), ο οποίος διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος επί τρεις δεκαετίες, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Μετά την Ταφή του μακαριστού Επισκόπου, επέστρεψε και πάλι, μέσω της πορθμειακής γραμμής Αρκίτσας – Αιδηψού στη Βόρειο Εύβοια, αφού έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 το πρωί, στο Γυμνάσιο των Ωρεών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024