Τετάρτη, Αύγουστος 12

Πίτσα- Παστίτσιο 1-0

0

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής η αυριανή και το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε έρευνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής λοιπόν οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει την τελευταία οχταετία.

Προφανώς! Δεν περιμέναμε την έρευνα να μας δώσει απαντήσεις στο πως ζει ο μέσος Έλληνας, έπειτα τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Εκεί λοιπόν, που η Αγγλία κλαίει για τα χαμένα κομμάτια της πίτσας της, καθώς- για όσους δεν το ξέρουν ακόμα- αποφασίστηκε πως τα εστιατόρια και οι παμπ καλούνται να μικρύνουν άμεσα το μέγεθος στις πίτσες και τις πίτες τους, ώστε να πληρούν τα νέα κριτήρια τα οποία έθεσε ο οργανισμός υγείας, οι Έλληνες κλαίνε για ένα κομμάτι παστίτσιο.

Τα όσπρια δείχνουν ανοδική πορεία, βάσει της έρευνας, ενώ αντίθετα το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αναψυκτικά έχουν φθίνουσα πορεία. Το σίγουρο είναι ένα, από την κρίση οι Έλληνες θα βγουν -εάν και όταν βγουν- υγιείς και φανερά αδυνατισμένοι. Οι Άγγλοι πασχίζουν να μειώσουν την παχυσαρκία και οι Έλληνες πασχίζουν να μην υποσιτίζονται!

Δεν φοβόμαστε, ωστόσο! Είμαστε τυχεροί, διότι το Ινστιτούτο Ερευνών δεν προσμέτρησε τα αγαθά που καταφτάνουν στο ελληνικό νοικοκυριό «πεσκέσι» από το χωριό. Η αποκέντρωση είναι μπροστά μας!

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση