Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο της Ι. Μητρόπολης Χαλκίδας για το 2019

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί για δέκατο τέταρτο συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2019 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό – Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ». Το φετινό Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), ο οποίος διετέλεσε Κληρικός της Ι. Μητροπόλεώς μας και […]

16 Οκτωβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί για δέκατο τέταρτο συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2019 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό – Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».

Το φετινό Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), ο οποίος διετέλεσε Κληρικός της Ι. Μητροπόλεώς μας και Ηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γεροντος.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον Πρόλογο του Ημερολογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος «…Θυμίζει σε όλους μας, αυτό που διαρκώς ο Όσιος Ιάκωβος βίωνε και έλεγε, το ‘‘ζει Κύριος ο Θεός’’! Ζει και χαρίζει Ζωή! Στην Εκκλησία Του, η οποία νεοποιεί, αναγεννά και αγιάζει τους γηγενείς».

Επιπλέον, στο Ημερολόγιο δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217, e-mail: bibimc@otenet.gr).

Τυχόν προσφορές από την διάθεση του Ημερολογίου, θα βοηθήσουν τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024