Αποφασισμένος να θέσει τους εταίρους προ των ευθυνών τους ο Κυρ. Μητσοτάκης

Νέο κύκλο… επίθεσης πολιτικής γοητείας στην καρδιά της Ευρώπης ανοίγει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε σκηνικό Βρυξελλών, όπου βρίσκεται για να δώσει το “παρών” στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους, αιχμή των οποίων θα είναι το τετ α τετ […]

17 Οκτωβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Νέο κύκλο… επίθεσης πολιτικής γοητείας στην καρδιά της Ευρώπης ανοίγει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε σκηνικό Βρυξελλών, όπου βρίσκεται για να δώσει το “παρών” στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους, αιχμή των οποίων θα είναι το τετ α τετ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να θέσει τους εταίρους προ των ευθυνών τους για την αποτυχία του τρίτου προγράμματος στη χώρα μας, βάλλοντας, ταυτόχρονα, εναντίον του μείγματος ύφεσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ένα μείγμα, το οποίο όπως επισημαίνουν στην οδό Πειραιώς, όχι μόνο… στεγνώνει την πραγματική οικονομία και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αλλά κρατάει την Ελλάδα μακριά από τις αγορές, όταν όλες οι χώρες που βγήκαν από προγράμματα, όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είχαν τους πρώτους μήνες μία αξιοσημείωτη ανάκαμψη στην οικονομία τους.

“Εάν θέλει κανείς να κάνει μία ψυχρή αποτίμηση των οικονομικών δεικτών, τίποτα δεν προμηνύει ότι θα αποκατασταθεί σύντομα η αξιοπιστία της χώρας παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα για τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Οφείλεται σε μία ανίκανη και τυχοδιωκτική κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που φτωχοποιεί καθημερινά τους πολίτες και κρατά καθηλωμένη την ελληνική οικονομία”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με τις αιχμές για την υπερφορολόγηση και τα υπερπλεονάσματα να είναι εξακολουθητικές από την πλευρά του “γαλάζιου” στρατοπέδου. Και στις Βρυξέλλες, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δείξει εμφατικά ότι η επιχείρηση “αξιοπιστία” και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του. “Παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές. Γεγονός που αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας. Το δικό μας πρόγραμμα προτάσσει τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Ο βασικός στόχος για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας. Και αυτό θα γίνει άμεσα με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως το Ελληνικό”, διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται πως θα κινηθεί και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Αιχμή σε αυτή θα είναι και η παρουσίαση του σχεδίου της οδού Πειραιώς. Ένα σχέδιο που έχει ως κορωνίδα εκείνες τις πρωτοβουλίες, που θα ανοίξουν το δρόμο για επενδύσεις 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε πέντε χρόνια. “Έτσι, η οικονομία θα μεγαλώνει με ρυθμό 4%, βελτιώνοντας συγχρόνως και τη βιωσιμότητα του χρέους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε σε δεύτερο χρόνο να πάμε και να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους να μειώσουν  τα υπερβολικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία οι πολιτικές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου επέβαλαν στη χώρα”, είναι το μήνυμα που στέλνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εστιάσει και στο φλέγον ζήτημα των συντάξεων, με τον ίδιο να έχει ήδη τονίσει ότι με τη νέα ενδεχόμενη περικοπή τους, την οποία προκάλεσε και ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, διαφώνησε εξ αρχής η οδός Πειραιώς, καθώς αυτή θα επιφέρει ένα ακόμη άδικο πλήγμα σε ένα από πλέον ευάλωτα τμήματα των πολιτών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της μακράς οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει και στις αντιδημοκρατικές, όπως χαρακτηρίζονται, πρακτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο η οδός Πειραιώς επισημαίνει, στον απόηχο του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, ότι οι εκλογές είναι η μόνη λύση για τη χώρα και κάνει λόγο για ένα οικοσύστημα σε αποδρομή, το οποίο ζημιώνει τη χώρα.

“Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που κρίνονται μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, όχι μόνο να μην συνεννοούνται, αλλά και να αλληλλοκατηρούνται δημοσίως μεταξύ τους ακυρώνοντας ο ένας τις επιλογές του άλλου και εξευτελίζοντας τη χώρα ακόμη και διεθνώς…Και μόνο ότι ζήτησε ο κ. Τσίπρας τη στήριξη των υπουργών του δείχνει πόσο αδύναμος πια είναι να ελέγξει την κατάσταση που μόνος του έχει προκαλέσει”, σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024