Νέες συμφωνίες για την ΑΕΕΑΠ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ​​​​​​​

Στην επικαιροποίηση της αίτησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η οποία είχε υποβληθεί τον Ιούνιο του 2017) για τη λήψη άδειας σύστασης Εταιρίας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) προχώρησε ο Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ένας έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα. Η κύρια θυγατρική της Viohalco στον κλάδο αυτό είναι η Noval Α.Ε. Η νέα […]

17 Οκτωβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στην επικαιροποίηση της αίτησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η οποία είχε υποβληθεί τον Ιούνιο του 2017) για τη λήψη άδειας σύστασης Εταιρίας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) προχώρησε ο Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ένας έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Η κύρια θυγατρική της Viohalco στον κλάδο αυτό είναι η Noval Α.Ε. Η νέα εταιρία αναμένεται να συσταθεί πριν από το τέλος του έτους και, όπως προβλέπει η νομοθεσία, οι μετοχές της θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο. Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς ο σχεδιασμός, ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα αποκτήσει μια ακόμη εισηγμένη εταιρεία, αυτή τη φορά με αντικείμενο την ανάπτυξη ακινήτων.

Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, μεταξύ άλλων βρίσκονται το κτίριο που στεγάζει το ξενοδοχείο “Wyndham Grand Athens” στην πλατεία Καραΐσκάκη, συγκροτήματα γραφείων στην Αθήνα, στο Χαλάνδρι και αλλού, κτίριο γραφείων στη Σόφια, βιομηχανικά κτίρια και γραφεία στα Οινόφυτα, το εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο και, βέβαια, το εμπορικό κέντρο River West και το κτίριο που στεγάζει το ΙΚΕΑ στη Λεωφόρο Κηφισού.

Εν όψει της σύστασης ΑΕΕΑΠ, ο όμιλος προχωρά σε νέες συμφωνίες με μισθωτές για τα υφιστάμενα ακίνητά του.

Για το River West βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός και οι απαραίτητες μελέτες αναφορικά με την επέκταση του εμπορικού κέντρου. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχει προχωρήσει στην αγορά παρακείμενου στο εμπορικό κέντρο οικοπέδου, επιφάνειας περίπου 3.700 τ.μ. και επίσης αποκτήθηκε με μακροχρόνια μίσθωση όμορο ακίνητο 20.000 τ.μ. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες αναφορικά με τη μισθωτήρια σύμβαση με τη Zara, για ένα κατάστημα επιφάνειας 2.500 τ.μ.

Με τη Taxibeat

Στην Κόρινθο το Mare West που στο εξάμηνο κατέγραψε 10% αύξηση επισκεψιμότητας και 6% αύξηση των πωλήσεων προχωρούν οι εργασίες για το “Volta Fun Park”, ενώ, υπογράφηκε μισθωτήρια σύμβαση με τη γαλλική εταιρία λιανεμπορίου Decathlon για κατάστημα επιφάνειας 1.760 τ.μ.

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα δύο συγκροτήματα γραφείων στην οδό Αποστολοπούλου και στη Λεωφόρο Κηφισίας, με εκτιμώμενες ημερομηνίες ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019, αντίστοιχα.

Ήδη υπογράφηκε μισθωτήρια σύμβαση με την Taxibeat για χώρο γραφείων επιφάνειας περίπου 4.500 τ.μ. Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις με αρκετούς άλλους ενδιαφερόμενους μισθωτές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και για τα δύο ακίνητα και αναμένεται  ικανοποιητικό επίπεδο πληρότητας κατά τη χρονική στιγμή ολοκλήρωσης των εργασιών αποπεράτωσης των κτιρίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024