Χωρίς καθηγητές η Σκύρος

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας αποστέλλουν οι γονείς και ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, διαμαρτυρόμενοι για τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπως αναφέρουν, έχοντας ήδη διανύσει 3 εβδομάδες λειτουργίας του Γυμνασίου και παρότι οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι γνωστές με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουν ότι η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών καθυστερεί, με […]

17 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας αποστέλλουν οι γονείς και ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, διαμαρτυρόμενοι για τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρουν, έχοντας ήδη διανύσει 3 εβδομάδες λειτουργίας του Γυμνασίου και παρότι οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό είναι γνωστές με λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουν ότι η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών καθυστερεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας. Οι συγκεκριμένες ελλείψεις αφορούν σε : 12 ώρες Μαθηματικά σε β’ και γ’ γυμνασίου 2 ώρες Χημεία 4 ώρες Βιολογία 3 ώρες Γεωγραφία 8 ώρες Θρησκευτικά 8 ώρες Αγγλικά 4 ώρες Κοινωνική Πολιτική Αγωγή 4 ώρες Μουσική 3 ώρες Οικιακή Οικονομία 4 ώρες Πληροφορική

Αποτέλεσμα με τόσες ελλείψεις είναι να μην τηρείται σταθερό και πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα, και έτσι τα παιδιά να κάνουν 2-3 ώρες μάθημα κάθε μέρα μένοντας πίσω στην διδακτέα ύλη της σχολικής χρονιάς.

Όπως τονίζουν οι απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να πείσουν για την επιστροφή της “κανονικότητας” στα σχολεία της Ελλάδας, πέφτουν στο κενό από την ίδια την πραγματικότητα και την καθημερινότητα που βιώνουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Όλοι οι γονείς αγανακτισμένοι αναρωτιούνται αν τα παιδιά τους είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίαςεπειδή ζούνε στη Σκύρο και ανησυχούνε για το πώς θα μπορέσουν να συναγωνιστούν τους μαθητές που από την αρχή της σχολικής χρονιάς διδάσκονται κανονικά τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Επίσης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν ο απώτερος σκοπός της Πολιτείας είναι να τους αναγκάσει να φύγουνε από το τόπο τους και να ερημώσουν τα νησιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2024