Δεν υποκύπτει σε διεθνείς πιέσεις η Ν.Δ.

Η εικόνα της κυβέρνησης μειώνεται διεθνώς, την στιγμή που τσακώνεται συνεχώς με τους Υπουργούς, την κρίσιμη αυτή ώρα για τα εθνικά ζητήματα, τονίζει ο Σίμος Κεδίκογλου. Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την επικυρώσει, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, προσθέτοντας, ότι έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, […]

18 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Η εικόνα της κυβέρνησης μειώνεται διεθνώς, την στιγμή που τσακώνεται συνεχώς με τους Υπουργούς, την κρίσιμη αυτή ώρα για τα εθνικά ζητήματα, τονίζει ο Σίμος Κεδίκογλου. Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την επικυρώσει, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, προσθέτοντας, ότι έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, πως δεν υποκύπτουν σε διεθνείς πιέσεις, πολύ περισσότερο όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα της χώρας. Όπως είπε: «Σε κάθε περίπτωση ‘μακεδονική εθνότητα’ δεν υπάρχει, ‘μακεδονική γλώσσα’ δεν υπάρχει και εμείς δεν πρόκειται ποτέ να υπογράψουμε κάτι τέτοιο. Η συμφωνία αυτή εγκυμονεί κινδύνους για το μέλλον. Αν δημιουργηθούν τετελεσμένα θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση, για αυτό θέλουμε τώρα εκλογές».
Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μαντούδι μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή, περιγράφει τις τρομακτικές σκηνές που αντίκρισε με ολόκληρα τμήματα δρόμου να έχουν υποχωρήσει, επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανάγκη να γίνουν τάχιστα ενέργειες για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης. Σοβαρός υπογραμμίζει είναι και ο κίνδυνος να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης στις κοίτες των ποταμών, στην περίπτωση που δεν γίνει περισυλλογή των νεκρών ζώων, όπως επισημάνθηκε από τους κατοίκους με τους οποίους συνομίλησε. Ωστόσο, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε, οφείλονται και στην ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς υπήρξαν συγκεκριμένες περιπτώσεις στα Κατούνια της Λίμνης και στα Πλατάνια στην Αιδηψό, όπου η καταστροφή οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στο ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είχαν γίνει σωστά και στο ότι ο εργολάβος που κατασκευάζει τον περιφερειακό δρόμο απέρριπτε τα μπάζα μέσα στη ρεματιά, ενώ και ο Κηρέας έχει να καθαριστεί 10 χρόνια.
Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε, για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν διαπλάτυνσης και καθαρισμού απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμου.
Σε ό, τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας του κ. Σπανού Φάνη δήλωσε: «Είναι μία πολύ καλή επιλογή. Έχει, άλλωστε, δώσει επιτυχείς εξετάσεις ως αντιπεριφερειάρχης και υπάρχει μία ομάδα στην Περιφέρεια που μπορεί και πρέπει να συνεχίσει την καλή δουλειά. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού και θα είναι και κριτήριο στο πως θα αντιμετωπίσουμε τις δημοτικές υποψηφιότητες, καθώς απαράβατος όρος είναι η στήριξη του υποψήφιου περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν του προτάθηκε από τον Πρόεδρο της ΝΔ να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης, ο Σίμος Κεδίκογλου διέψευσε κατηγορηματικά, περί καταλογισμού στον ίδιο της πολιτικής ευθύνης για ενδεχόμενη απώλεια της Περιφέρειας, κάνοντας λόγο για «παραμύθια της Χαλιμάς», υπογραμμίζοντας: «Είχαμε μία συζήτηση πριν από δύο μήνες, όπου καταλήξαμε στο ότι η μητέρα όλων των μαχών είναι οι εκλογές για τη Βουλή, αν δεν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε 151 βουλευτές για να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο η Ελλάδα θα μπει σε μια περίοδο ακυβερνησίας. Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά που λέγονται. Έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι είμαι στρατιώτης της παράταξης. Έχω αναλάβει στο παρελθόν αποστολές δύσκολες και θα αναλάβω ξανά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024