Τα φαντάσματα της πόλης

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν σπίτια εγκαταλελειμμένα, που δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο ανήκουν σε κάποιον, ο οποίος είναι εν ζωή, ώστε να επιβλέπει τις φθορές τους. Είναι όμως ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός, πως κάποια εξ αυτών βρίσκονται και σε κεντρικούς δρόμους, ή κοντά σε σχολεία, σε κατάσταση που χρήζει προσοχής. Ωστόσο […]

19 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν σπίτια εγκαταλελειμμένα, που δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο ανήκουν σε κάποιον, ο οποίος είναι εν ζωή, ώστε να επιβλέπει τις φθορές τους. Είναι όμως ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός, πως κάποια εξ αυτών βρίσκονται και σε κεντρικούς δρόμους, ή κοντά σε σχολεία, σε κατάσταση που χρήζει προσοχής. Ωστόσο κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Έχουμε αρμοδίους φορείς που θα έπρεπε ν’ αναλαμβάνουν την ευθύνη να προστατεύουν την ακεραιότητα των πολιτών και όχι να αφήνουμε την αδιαφορία μας, για ζητήματα που φαντάζουν ήσσονος σημασίας, να μας κατακλύζει.

Πως θα νιώσεις εάν περπατώντας στο πεζοδρόμιο πέσει δίπλα σου ένα κεραμίδι από κάποια σκεπή; Εάν είσαι τυχερός και πέσει δίπλα σου, δηλαδή; Είναι σημαντικό οι καταστάσεις να προλαμβάνονται πριν οι εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες. Αυτό αφορά και τους ιδιοκτήτες, των οποίων τα σπίτια είναι υπό κατάρρευση και δεν πράττουν τίποτε, αλλά και όποιον δημόσιο φορέα είναι αρμόδιος αντίστοιχα.

Ο φακός μας κατέγραψε απειροελάχιστα σημεία από τα διάσπαρτα σ’ όλες τις πόλεις της Στερεάς, που χρήζουν άμεσης επέμβασης των Δήμων. Ελπίζουμε κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και να προλάβουν πριν θρηνήσουμε κάποιο αθώο θύμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ