Λεβαδειακός- Ξάνθη 1-2

Η Ξάνθη αν και δεν ήταν καλύτερη ξεπέρασε με 2-1, το εκτός έδρας εμπόδιο του Λεβαδειακού. Μπαξεβανίδης και Γέντρισεκ τα γκολ των φιλοξενούμενων, ο Σουμπίνιο μείωσε στο 90′. Στην μπάλα υπάρχει ένας «άγραφος» νόμος που λέει πως όταν χάνεις γκολ, κάποια στιγμή θα το δεχθείς. Ο Λεβαδειακός σήμερα δεν ήταν «καταιγιστικός», μην πάει ο νους σας […]

22 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Η Ξάνθη αν και δεν ήταν καλύτερη ξεπέρασε με 2-1, το εκτός έδρας εμπόδιο του Λεβαδειακού. Μπαξεβανίδης και Γέντρισεκ τα γκολ των φιλοξενούμενων, ο Σουμπίνιο μείωσε στο 90′.

Στην μπάλα υπάρχει ένας «άγραφος» νόμος που λέει πως όταν χάνεις γκολ, κάποια στιγμή θα το δεχθείς. Ο Λεβαδειακός σήμερα δεν ήταν «καταιγιστικός», μην πάει ο νους σας εκεί, αλλά η Ξάνθη του έκανε ένα… μάθημα πως μπορείς να πάρεις επαγγελματικές νίκες. Πριν από τα τέρματα  που δέχθηκε από τους Θρακιώτες απώλεσε από δύο «καθαρές» φάσεις, αλλά εκείνος αστοχούσε, οι φιλοξενούμενοι τα έβαζαν και έτσι φτάσαμε στο 2-1 υπέρ τους.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάταξη 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσαμπούρη, Ζησόπουλο, Φαβάρο, Παντελιάδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ομο, Μητρόπουλο μπροστά από τα στόπερ, τους Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν με τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Κασάδο και Σιλά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντε Λούκας, Κοβάσεβιτς στον άξονα και τους Κίκε, Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο πίσω από τον «φουνταριστό» Γέντρικεκ.
Ο αγώνας στα πρώτα του λεπτά δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, κάτι λογικό καθώς υπήρχε μεγάλος βαθμός σκοπιμότητας. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και κυρίως με τον Κίκε από τη δεξιά τους πλευρά, προσπαθούσαν να απειλήσουν. Κέρδισαν αρκετές στημένες μπάλες, ο Τσουρίσκοβιτς είχε καλά χτυπήματα, αλλά δεν «έφτιαξαν» κάποια «καθαρή» φάση.
Μετά το 20′ οι Βοιωτοί άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να φτάνουν και εκείνοι με αξιώσεις στα καρέ του Ζίβκοβιτς, κυρίως λόγω των Σαβαντογκό, Τσαμπούρη. Η δεξιά τους πλευρά λειτουργούσε καλά και αυτό «ανάγκασε» τον Ράσταβατς να μεταφέρει από εκεί τον Κίκε, ώστε να βοηθά ανασταλτικά τον Σιλά. Ο πρώτος στο 35′ σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά ο Μπαξεβανίδης έβαλε «σωτήρια» το stop, λίγο αργότερα ο Ιωαννίδης είχε κεφαλιά στο δοκάρι μετά από κόρνερ, ενώ στο 37΄ο Σαβαντογκό έκανε ωραία κούρσα, αλλά δεν «έκοψε» καλά την μπάλα για τον νεαρό φορ.
Όλα τα παραπάνω «φωτογραφίζουν» πως οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα, όμως η ανάπαυλα βρήκε την Ξάνθη μπροστά στο σκορ, όταν στο 45′ ο Μπαξεβανίδης έβγαλε στα άκρα τον Μπρίτο, που έκανε την παράλληλη για τον Γέντρισεκ που «έστρωσε» στον αρχηγό του, ο οποίος είχε «κόψει» σε θέση φορ και πλάσαρε εύστοχα.
Στο δεύτερο μισό οι Βοιωτοί θέλησαν να πιέσουν, αλλά στάθηκαν εκ νέου άτυχοι όταν ο Ιωαννίδης είχε ξανά δοκάρι (50′), ενώ οι Γιακουμάκης (56′), Ομο (57′) «άγγιξαν» αλλά δεν πέτυχαν την ισοφάριση. Μετά την είσοδο του Μαρκόβσκι έπαιξαν φουλ επίθεση, αλλά το ματς ουσιαστικά «τελείωσε» στο 70′, όταν καταλογίστηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ομο επί του Κάστρο και ο Γένντρισεκ  ευστόχησε από την άσπρη βούλα.
Το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ήταν… διαδικαστικού χαρακτήρα και μάλιστα έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενουμένους να δοκιμάσουν σχήματα (π.χ. έπαιξαν και με τριάδα).  Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 90’+1′ με ωραίο σουτ του Σουμπίνιο, αλλά δεν είχαν άλλο χρόνο για την ολική ανατροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024