Μουσικό ταξίδι με φιλανθρωπικό σκοπό

Στα πλαίσια των φετινών ΚΣΤ΄ Δημητρίων, τα οποία διοργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε Συναυλία από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Παπαθανασίου […]

22 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Στα πλαίσια των φετινών ΚΣΤ΄ Δημητρίων, τα οποία διοργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε Συναυλία από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Παπαθανασίου εκ της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Αρμά, εκλεκτού μουσικού, παλαιού ενορίτου και επί χρόνια συνεργάτου στο νεανικό έργο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ι. Ναού.

Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε ένα μουσικό ταξίδι στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, μέσα από αγαπημένα τραγούδια της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας Μαρινέλλας, τα οποία ερμήνευσε εξαιρετικά, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές του κάθε ακροατή, η εκπαιδευτικός Φωτεινή Καπαγιάννη, η οποία απέσπασε το δίκαιο χειροκρότημα και τα θερμότατα συγχαρητήρια του κοινού.

Κατά την διάρκεια των τραγουδιών προβάλλονταν στην οθόνη του Αμφιθεάτρου αποσπάσματα από αγαπημένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, στις οποίες πρωτακούστηκαν τα τραγούδια της Μαρινέλλας.

Η προσέλευση των κατοίκων της πόλης ήταν συγκινητικά μεγάλη, μεταξύ των οποίων ήταν πολλοί Κληρικοί, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά., γεγονός που φανερώνει ότι οι Χαλκιδέοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας, «διψούν» για ποιότητα σε όλες τις μορφές της τέχνης, ενώ παράλληλα και με αυτή τους την παρουσία έδειξαν ότι σέβονται, τιμούν και συντρέχουν το έργο της τοπικής εκκλησίας.

Αυτή η πληθωρική παρουσία του λαού της Χαλκίδος συνετέλεσε και στην συλλογή αρκετών τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου του Μητροπολιτικού μας Ι. Ναού, από το οποίο σιτίζονται καθημερινά 372 άνθρωποι, καθώς και φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Εκκλησίας μας, όπου 336 άνεργοι και ανασφάλιστοι βρίσκουν καταφυγή και βοήθεια, αφού η συναυλία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024