Ήδη τέσσερις οι υποψηφιότητες για το Δήμο Χαλκίδας

0

Την απόφαση του γνωστοποίησε ο τέως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Ζεμπίλης, έπειτα από μακρά σκέψη, να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ. και να συμμετέχει στον κεντρικό πολιτικό στίβο, διεκδικώντας έδρα στην Εύβοια.

Σειρά είχε η εκλογή νέου επικεφαλής του συνδυασμού, κάτι το οποίο ζήτησε από τους συνεργάτες του, έπειτα την κοινοποίηση του αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα μέλη δεν είχαν ενημερωθεί για τη διαδικασία. Έπειτα από την ενημέρωση, ορισμένα μέλη δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να τοποθετηθούν, παρά την διαφωνία των υπολοίπων μελών- και μάλιστα την αποχώρηση ενός εξ αυτών, η διαδικασία προχώρησε.

Ο Γιώργος Μπάκας, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος, επί δημαρχίας του κ. Ζεμπίλη, εξέφρασε την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Στο πλευρό του κ. Μπάκα  αναμένεται να βρεθούν ο Δημήτρης Σέρρας, η Τασούλα Ψυχογιού, η Ιωάννα Δαριβέρη, καθώς και άλλα στελέχη.

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα βρισκόταν στο πλευρό του κ. Μπάκα, δήλωσε ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος, αφού ο χρόνος ευνοεί  τις ανακατατάξεις και υποψηφιότητες μελλοντικών συνεργασιών με ισχύ…

Να σημειωθεί επίσης ότι επιθυμία να είναι υποψήφια δήμαρχος, έχει εκφράσει και η Έλενα Βάκα, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους, καθώς ο συνδυασμός με τον οποίο εκλέχτηκε δεν υφίσταται.

Όπως όλα δείχνουν, η ΝΟΔΕ ΝΔ Εύβοιας, δεν θα παρέχει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο. Η προεκλογική περίοδος σφύζει από ανεξαρτητοποιήσεις και συνδυασμούς, μιας και το πνεύμα του νέου νόμου περί εκλογής αυτοδιοικητικών, ευνοεί τους υποψήφιους και οδηγεί πολλούς στην δημιουργία συνδυασμών, ώστε να βρεθούν υπό σχέσεις ισχύος, στις αναγκαστικές συνεργασίες που προβλέπει ο νέος νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε τον ήδη δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Παγώνη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και πάλι. Ίσως μάλιστα να έχει έρθει σε συμφωνία με κάποιον από τους υποψηφίους για μελλοντική συνεργασία. Ο χρόνος θα δείξει.. Ενώ αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς των υπόλοιπων κομμάτων.

Να σημειωθεί τέλος, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μπαντούνας, αναμένεται να βρεθεί επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με το συνδυασμό του Δημήτρη Αναγνωστάκη, του οποίου υπήρξε συνεργάτης επί δημαρχίας του και τους συνδέει φιλία χρόνων.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση