Στη Γλυφάδα ο Μητροπολίτης για το μνημόσυνο του π. Βασ. Ντελέκο

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, τον Πρεωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου – Αρχιερατικό Επίτροπο Διρφύων και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο απομακρυσμένο από την έδρα της Ι. Μητροπόλεως, χωριό της Γλυφάδας, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του […]

28 Οκτωβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, τον Πρεωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου – Αρχιερατικό Επίτροπο Διρφύων και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο απομακρυσμένο από την έδρα της Ι. Μητροπόλεως, χωριό της Γλυφάδας, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά τη Θεία Λειτουργία, κηρύσσοντας και τον θείο λόγο στους ευσεβείς χριστιανούς.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στο τελεσθέν Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως της Ενορίας, Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Ντελέκου, ο οποίος διηκόνησε επί πεντηκονταετίαν θεοφιλώς και θεαρέστως την Ενορία αυτή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως και έψαλε θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης της Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, ο ο Σεβασμιώτατος συλλυπήθηκε τους οικείους του αοιδίμου Ιερέως Βασιλείου, ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες Ιερείς και τους ευσεβείς χριστιανούς για την πολυπληθή παρουσία τους και, κυρίως, για την προσευχή τους υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού πνευματικού πατέρα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024