Μονόδρομος η νίκη για τη Λαμία στον τελευταίο αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρ.

Το γκολ του Αλμπερτ Ρούσσου έδωσε στον Βόλο τον πολύτιμο βαθμό καθώς το 1-1 στη Λαμία δίνει στους Θεσσαλούς σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καραμάνο. Η νίκη θα την έβαζε «γερά» στο κόλπο της πρόκρισης, όμως ο Βόλος αποδείχθηκε σκληρό «καρύδι», παίρνοντας το πλεονέκτημα ενόψει της αναμέτρησης τη ΑΕΚ με τον Απόλλωνα […]

31 Οκτωβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το γκολ του Αλμπερτ Ρούσσου έδωσε στον Βόλο τον πολύτιμο βαθμό καθώς το 1-1 στη Λαμία δίνει στους Θεσσαλούς σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καραμάνο.

Η νίκη θα την έβαζε «γερά» στο κόλπο της πρόκρισης, όμως ο Βόλος αποδείχθηκε σκληρό «καρύδι», παίρνοντας το πλεονέκτημα ενόψει της αναμέτρησης τη ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Λάρισας την Τετάρτη και της τελευταίας αγωνιστικής, όπου εκείνος θα αντιμετωπίσει την Ένωση και η ομάδα του Χάβου θα ταξιδέψει στη Λάρισα.

Η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ώστε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Τελικά τα κατάφερε και μάλιστα σχετικά νωρίς, δίχως όμως αυτό να οφείλεται σε κάποια ιδιαίτερη έμπνευση, αλλά στην επομονή του Καραμάνου να πιέσει τον Ρούσσο, που έκανε λάθος στο κοντρόλ έξω από την περιοχή. Ο Έλληνας φορ έκλεψε τη μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Καραγκιολίδη και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι κλήθηκαν να αντιδράσουν και προοδευτικά βελτίωναν την κυκλοφορία και την ανάπτυξή τους, ευτυχώντας μάλιστα να ισοφαρίσουν στο πρώτο ημίχρονο. Στο 44’ ο Λούκας εκτέλεσε φάουλ από πλεονεκτική θέση, ο Ρούσσος «πάτσισε» το λάθος του στο γκολ των γηπεδούχων και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι, βγήκαν πολλές φορές στην επίθεση κι έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη δεύτερη νίκη στον όμιλο, δίχως επιτυχία. Έτσι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό, με τον Βόλο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε πιθανή ισοβαθμία με τους Φθιωτούς για τη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την πρώτη πιθανότατα ΑΕΚ, έχοντας ως «προίκα» τα πέντε γκολ της 1ης αγωνιστικής απέναντι στον Απόλλωνα.

Τα αποτελέσματα:

Λαμία – Βόλος 1-1

Απόλλων Λάρισας – Λαμία (31/10)

Η επόμενη αγωνιστική (5/12):

Απόλλων Λάρισας  – Λαμία

Βόλος – ΑΕΚ

Η βαθμολογία:

# ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1. Βόλος 2 1 1 0 6 2 4
2. ΑΕΚ 1 1 0 0 2 1 3
3. Λαμία 2 0 1 1 2 3 1
4. Απόλλων Λάρισας 1 0 0 1 1 5 0

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Μελίσσας, Αναστασιάδης, Οσμάν, Άντρονικ, Βάντερσον, Μαστούρ (60’ Καραγκούνης), Τσούκαλος (73’ Κωστίκας), Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο (46’ Καρυπίδης), Καραμάνος, Ρόμανιτς

Βόλος: Καραγκιολίδης, Ρούσσος, Δημόπουλος, Καρρίκι (65’ Δόρης), Ουνγιαλίδης, Ν’ Γκουέμ, Μάντζης, Καμπαγέρο, Καρρίκι, Ηλιόπουλος, Λούκας Γκαρσία, Πίσπας (54’ Φράγκος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024