Αμετακίνητοι στην ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς

Στις 16 Οκτωβρίου 2018 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και εξέδωσε την αριθμ. 95/2018 απόφαση, βάση της οποίας φαίνεται να παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, καθώς θεωρεί ότι ένα Πανεπιστήμιο με έδρα τη Στερεά θα ενδυναμώσει τις αναπτυξιακές προοπτικές και θα αναπτύξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της […]

23 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Στις 16 Οκτωβρίου 2018 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και εξέδωσε την αριθμ. 95/2018 απόφαση, βάση της οποίας φαίνεται να παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, καθώς θεωρεί ότι ένα Πανεπιστήμιο με έδρα τη Στερεά θα ενδυναμώσει τις αναπτυξιακές προοπτικές και θα αναπτύξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας.

Επιπροσθέτως το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς είναι ικανοποιημένο για την πρόβλεψη συγκρότησης του Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε. και ξεκαθαρίζεται ότι το Συμβούλιο θα πρέπει να έχει ως βασικό στόχο την προετοιμασία της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο, προσθέτει “Στο νομοσχέδιο να προβλεφθούν «Μεταβατικές Διατάξεις», όπου θα αναφέρεται ρητά ότι το Πανεπιστήμιο και το Ερευνητικό Κέντρο Στερεάς Ελλάδας θα στεγαστούν, κατά απόλυτη προτεραιότητα, στις υποδομές του υπό κατάργηση Τ.Ε.Ι., σύμφωνα με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν με βάση την πρόταση του Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε.
Η Π.Ε.Δ. να συμμετάσχει στην Επιτροπή της Βουλής, στην οποία θα συζητηθεί το νομοσχέδιο «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο κ.ά. διατάξεις» και να καταθέσει τις προτάσεις της, να εκφράσει τις διαφωνίες της και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ίδρυσης ενός αυτοδύναμου και αυτόνομου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας”.

Η Π.Ε.Δ. Στερεάς συγκεριμένα ζητά “έστω και τώρα, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να συνθέσουμε απόψεις και να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμενοποιημένο σχέδιο δράσης, το οποίο θα αποτελέσει τη βέλτιστη οδό για την ανάπτυξη του τόπου μας, σε περιφερειακό αλλά και σε εθνικό επίπεδο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024