Η Νίκη Κεραμέως δεν ανέχεται το καθεστώς φόβου στα Πανεπιστήμια

Η Νίκη Κεραμέως, τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής επικράτειας, προέβη σε δηλώσεις, για τη συμβολική αναστολή λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω παρουσίας εμπόρων- διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα δηλώνει: “Η σιωπή της Κυβέρνησης απέναντι στην πρωτοφανή παραβατικότητα, που απειλεί την ίδια τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών […]

25 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Η Νίκη Κεραμέως, τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής επικράτειας, προέβη σε δηλώσεις, για τη συμβολική αναστολή λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω παρουσίας εμπόρων- διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα δηλώνει:

“Η σιωπή της Κυβέρνησης απέναντι στην πρωτοφανή παραβατικότητα, που απειλεί την ίδια τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και εργαζομένων στα Πανεπιστήμια της χώρας, είναι πλέον εκκωφαντική.

Προ ημερών, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, ανέστειλε συμβολικά τη λειτουργία της για λόγους ασφαλείας των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας, μετά την εισβολή και κατάληψη χώρου από αντιεξουσιαστική ομάδα.

Σήμερα, η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνέχεια της προειδοποίησής της, αναστέλλει συμβολικά την ακαδημαϊκή λειτουργία των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο.

Αύριο, θα κλείσουν και άλλα Πανεπιστήμια, εξαιτίας της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιτελέσει το στοιχειώδες καθήκον της για διαφύλαξη της νομιμότητας; Θα θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησής της να προστατεύσει τα τριτοβάθμια Ιδρύματά μας;

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί το καθεστώς φόβου και ανομίας που έχει επιβληθεί στα ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Περαιτέρω, δεσμεύεται ξεκάθαρα για το αυτονόητο: την αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στα Ιδρύματα. Το κράτος θα εγγυηθεί επιτέλους ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα αισθάνονται πλέον ασφαλείς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024