Η protergia έχει “κερδίσει” τους καταναλωτές

Τρία χρόνια μετά την είσοδο στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η Protergia, έχει κερδίσει πάνω από 110.000 καταναλωτές και βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους ανεξάρτητους προμηθευτές ενέργειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου, στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η Protergia αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 4,2% από 3,6%. H είσοδος της […]

11 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Τρία χρόνια μετά την είσοδο στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η Protergia, έχει κερδίσει πάνω από 110.000 καταναλωτές και βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους ανεξάρτητους προμηθευτές ενέργειας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξαμήνου, στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η Protergia αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 4,2% από 3,6%.

H είσοδος της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στην λιανική ήταν το επιστέγασμα μιας μακράς πορείας στην παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τομέας στον οποίο έχουν επενδυθεί την τελευταία 10ετία κεφάλαια ύψους 1 δις. ευρώ.

Πρόσφατα, ο γενικός διευθυντής της Protergia Nτίνος Μπενρουμπής, κατά τα εγκαίνια του καταστήματος της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη, έθεσε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στον τομέα της λιανικής. “Παράξαμε πολλά χρόνια, δουλέψαμε πολλά χρόνια με μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές και φτάσαμε να μπούμε σαν δεύτερο βήμα σε 110.000 πλέον σπίτια και μαγαζιά. Είναι λίγα. ΄Ολα τα μαγαζιά και τα σπίτια είναι 7 εκατ. Αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και το καταλαβαίνουμε. Θα παλέψουμε και θα το κάνουμε”, δήλωσε. Το επόμενο κατάστημα ανοίγει προσεχώς, στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ο ενεργειακός βραχίονας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με εγκατεστημένη ισχύ 1.200 MW μονάδων φυσικού αερίου, λειτουργεί τρία εργοστάσια αερίου, διαθέτει μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στους τομείς των αιολικών, των φωτοβολταϊκών σταθμών και μικρά υδροηλεκτρικά έργα συνολικής ισχύς 200 MW.

H Protergia, η οποία είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας το 10% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, τους τελευταίους μήνες προετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό επενδυτικό βήμα. Πρόσφατα, η εταιρεία έλαβε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας την άδεια ηλεκτροπαραγωγής για μία νέα μονάδα φυσικού αερίου στην Βοιωτία.

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στην ΕΕ, συνολικής ισχύος άνω των 665 MW, με αεριοστρόβιλο υπερσύγχρονης τεχνολογίας class H, η οποία διασφαλίζει την υψηλότερη απόδοση στην Ελλάδα.

Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στα επόμενα αδειοδοτικά στάδια και μελέτες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έναρξη της κατασκευής του έργου.

Σύμφωνα με τους όρους της άδειας, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και η άδεια εγκατάστασης, προβλέπεται να γίνουν σε 12 μήνες ενώ η ανάπτυξη του έργου σε 24 μήνες από την άδεια εγκατάστασης.

«Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να εδραιώσει τη θέση της εταιρείας, ως του μεγαλύτερου ανεξάρτητου παραγωγού ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή μετάβαση της χώρας στη νέα εποχή καθαρής ενέργειας», αναφέρει στην ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εξαμήνου, η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε πάνω από 300 εκατ. ευρώ αποτελώντας την δεύτερη από τις τρείς κινήσεις που έχει προαναγγείλει στην ενεργειακή σκακιέρα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Η πρώτη, αφορούσε στην πρόταση αξιοποίησης για την μονάδα της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, η οποία προέβλεπε την χρηματοδότηση για την αναβάθμισή της έναντι μακροχρόνιας σύμβασης ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος αλλά και άλλων ενεργοβόρων βιομηχανιών.

H Protergia προσφέρει πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με έκπτωση έως 30% στις χρεώσεις ενέργειας ημέρας και 15% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας νύχτας με εμπρόθεσμη πληρωμή αλλά και έκπτωση 25% για δύο χρόνια στο ηλεκτρικό ρεύμα με τα προγράμματα Protergia Double Energy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024