Λένε “όχι” στην κατάργηση του ΤΕΙ Λαμίας

“Όχι στην κατάργηση του ΤΕΙ στη Λαμία Φτάνει η αδικία ίσα δικαιώματα θέλω στη Λαμία”. Αυτό το σύνθημα αντηχούσε δυνατά από την πλατεία Πάρκου ως την Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία από τους φοιτητές του Τμήματος πληροφορικής και του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Στερεάς. Πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στην Πλατεία Πάρκου και στην συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο […]

18 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

“Όχι στην κατάργηση του ΤΕΙ στη Λαμία
Φτάνει η αδικία ίσα δικαιώματα θέλω στη Λαμία”.

Αυτό το σύνθημα αντηχούσε δυνατά από την πλατεία Πάρκου ως την Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία από τους φοιτητές του Τμήματος πληροφορικής και του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Στερεάς.
Πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στην Πλατεία Πάρκου και στην συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας, με κατάληξη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Φθιώτιδας στην Πλατεία Ελευθερίας και στο Δημαρχείο Λαμίας στο γραφείο του Δημάρχου Νίνου Σταυρογιάννη.
Συζήτησαν με τους δύο από τους οποίους εισέπραξαν στήριξη και κατανόηση.

“Έχετε έναν ακόμη σύμμαχο στον αγώνα σας”, τους διαβεβαίωσε ο κος Καραΐσκος, προτρέποντας τους να συνεχίσουν να διεκδικούν για το μέλλον τους.

“Αντιλαμβανόμαστε και στηρίζουμε πλήρως το αίτημα– και το δικαίωμα – των φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση από το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Μένουμε όμως σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας σε ότι αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην πόλη μας”, δήλωσε στους σπουδαστές και ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης.
“Ζητάμε”,πρόσθεσε, “τη συνέχιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που αν μη τι άλλο έχει αποδείξει και συνεχίζει να το κάνει, την αξία του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που προσφέρει, αλλά και την ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Η θέση μας αυτή εκτός από στοιχειοθετημένη, είναι και αδιαπραγμάτευτη”.

Οι σπουδαστές διαμαρτύρονται για το Σχέδιο Γαβρόγλου για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας , επειδή δεν υπάρχει το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε,Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας, σε αντίθεση με ομότιτλα τμήματα όπως του ΤΕΙ Θεσσαλίας (και άλλων) που εντάσσεται στο τμήμα Ψηφιακών συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024