Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Οικονόμου

Εκατοντάδες συμπολίτες μας έσπευσαν χθες στο εργατικό κέντρο Φθιώτιδας, ώστε να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Οικονόμου, κεντρικού στελέχους της ΝΔ. Ο κ. Οικονόμου ανήγγειλε με εμμεσότητα, αλλά σαφήνεια την υποψηφιότητά του ως βουλευτής Φθιώτιδας στις προσεχείς εκλογές. Στην εν λόγω παρουσίαση παρευρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μαζί με τον δημοσιογράφο Πάνο […]

4 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Εκατοντάδες συμπολίτες μας έσπευσαν χθες στο εργατικό κέντρο Φθιώτιδας, ώστε να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Οικονόμου, κεντρικού στελέχους της ΝΔ. Ο κ. Οικονόμου ανήγγειλε με εμμεσότητα, αλλά σαφήνεια την υποψηφιότητά του ως βουλευτής Φθιώτιδας στις προσεχείς εκλογές. Στην εν λόγω παρουσίαση παρευρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μαζί με τον δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο, έκαναν την παρουσίαση του Βιβλίου. ”Τέσσερα Βήματα για την Πολιτική. Αλλιώς”. Παρόντες ήταν επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων-Θύμιος Καραΐσκος, ο νυν δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και πολλοί άλλοι αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του τόπου.

Στην ομιλία του ο κ.Οικονόμου ανέφερε μεταξύ άλλων:

Βλέπω εδώ ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί από παιδιά.
Παιδικούς φίλους και συμμαθητές, δασκάλους και καθηγητές μου.
Άνθρωποι που είναι σαν να έχουμε πλαστεί μέσα στις γειτονιές της πόλης μας από το ίδιο ζυμάρι και που τα συναισθήματά μας προκύπτουν από το ίδιο καλούπι
Είναι εδώ στελέχη της αυτοδιοίκησης και προσωπικότητες της πολιτικής και της παραταξής μας .
Και φυσικά η οικογένεια μου, η γυναίκα μου, οι γονείς μου και αγαπημένοι συγγενείς.
Για το τι ακριβώς λέει το βιβλίο σας μίλησαν, ο δάσκαλος μου στο δημοτικό Κώστας Τσιλογιάννης – μια πραγματικά μεγάλη στιγμή για κάθε έναν που υπήρξε μαθητής – και οι εκλεκτοί μετέχοντες στο πάνελ. Ο δημοσιογράφος και πρ πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ένας άνθρωπος που αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα για το τι σημαίνει ακηδεμόνευτη, αποκαλυπτική και αξιοπρεπής δημοσιογραφία. Ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ ο Βασίλης Κορκίδης ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει την Ελληνική εμπορική επιχείρηση, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας ισότιμο κοινωνικό εταίρο. Και φυσικά η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μια αληθινη κυρία, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και μια σπουδαία πολιτικός που ενσαρκώνει όσο κανείς άλλος σήμερα στην πολιτική σκηνή τον κοσμοπολίτικο ελληνισμό , την πολιτική γενναιότητα και το αυθεντικό νοιάξιμο να βρίσκει λύσεις για τους ανθρώπους αντί να αναλώνεται σε διαπιστώσεις και γενικότητες.
Η σημερινή Ελλάδα με πληθυσμό περίπου 11 εκ έχει χάσει στη μετανάστευση 500000 εκπαιδευμένους νέους
δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν ή μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό .
Υπάρχουν 1000000 μακροχρόνια ανέργοι
και αρκετά εκατομμύρια αγχωμένων οφειλετών του δημοσίου που αδυνατούν να ανταποκριθούν μιας και το 75% του εισοδημάτος μας πηγαίνει για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές
Και την ίδια στιγμή που αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στο πεδίο της οικονομίας , τα πλοκάμια της κρίσης απλώνονται και αλλού.
Στο αξιακό μας σύστημα και στη θεσμική μας λειτουργία.
Σκεφτείτε τι συμβαίνει γύρω μας
Προπαγάνδα αντί για αλήθεια
Λαϊκισμός αντί για Δημοκρατία
Αυταπάτη αντί για Αυτογνωσία
Περιφρόνηση αντι για Αναβίωση σε εθνικές αξίες , όπως η πατρίδα, η πίστη, η οικογένεια ,που είναι η ψυχή μας
Άβατα και Κουφοντίνες μεταμορφωμένοι σε Ρουβίκωνες αντί για το ιδανικό της ευνομούμενης και συντεταγμένης πολιτείας.
Ισοπέδωση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και λυσαλέα προσπάθεια διχασμού των πολιτών , από μια τάξη πραγμάτων που αναθέτει σε Καρανίκες το στρατηγικό σχερδιασμό της χώρας και σε Πολάκηδες και Βαξεβάνηδες τη λάσπη και τη χολή για τους πολιτικούς αντιπάλους.
Η Ελλάδα της επόμενης μέρας σημαίνει σεβασμός στους θεσμούς, προσωπική ευθύνη, ανθρωπισμός, ευκαιρίες, δουλειές, επιχειρηματικό δαιμόνιο. Σημαίνει όνειρα, προκοπή, οικογένεια, πατριωτισμός, φιλότιμο, τιμή.
Και όλα αυτά δεν μας είναι άγνωστα εδώ στη Λαμία.
Είναι όλα εκείνα με τα οποία οι πρηγούμενοι από εμας θεμελιώσαν τη ζωή τους πάνω στα συντρίμια των πολέμων.
Είναι αυτά με τα οποία μας μεγάλωσαν οι γονείς μας και με αυτά μεγαλώνουμε σημερα και εμείς τα δικά μας παιδιά
Για αυτό και αξίζει ο τόπος μας να είναι μπροστά στην απαίτηση για μια ζωή, για μια πολιτική, για μια Ελλάδα αλλίως.
Και σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι πρωταγωνιστές θα είσατε όλλοι
Και θα είμαστε μαζί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024