Στην Εισαγγελία 32 Δήμαρχοι για το Πόθεν Έσχες

Τριάντα δύο δήμαρχοι παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης 32 δήμαρχοι, επειδή δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) όπως όφειλαν εκ του νόμου. Η παραπομπή έγινε μετά από εισήγηση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών και […]

2 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Τριάντα δύο δήμαρχοι παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης 32 δήμαρχοι, επειδή δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) όπως όφειλαν εκ του νόμου. Η παραπομπή έγινε μετά από εισήγηση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών και επίκουρου μέλους της επιτροπής Νικολάου Αντωναράκου.

Στον κατάλογο των ονομάτων καταγράφονται τα 32 ονόματα των δημάρχων που δεν τήρησαν το γράμμα του νόμου και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα. Από την Στερεά Ελλάδα περιλαμβάνονται ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης που δεν υπέβαλλε ως όφειλε δήλωση και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου που κατέθεσε εκπρόθεσμα την δήλωσή της.

Συγκεκριμένα 17 από τους συγκεκριμένους δημάρχους δεν υπέβαλαν πότε δήλωση πόθεν έσχες, ενώ 15 υπέβαλλαν εκπρόθεσμα.

Η εισήγηση Αντωναράκου έγινε δεκτή από την επιτροπή της Βουλής, παρότι η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου φάνηκε να αμφιταλαντεύεται, γιατί δεν ήθελε να υπάρξει φόρτος εργασίας για τους εισαγγελείς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024