Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στη Θήβα

Με βάση το άρθρο 15 του σχετικού νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση, ιδρύεται το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, με έδρα την πόλη της Θήβας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Το τμήμα θα είναι πενταετούς φοίτησης και θα ενισχυθεί με τουλάχιστον τέσσερα μέλη ΔΕΠ. Το γεγονός αυτό […]

1 Οκτωβρίου 2018

του/της Newsroom

Με βάση το άρθρο 15 του σχετικού νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση, ιδρύεται το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, με έδρα την πόλη της Θήβας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).

Το τμήμα θα είναι πενταετούς φοίτησης και θα ενισχυθεί με τουλάχιστον τέσσερα μέλη ΔΕΠ. Το γεγονός αυτό αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΓΠΑ στη Βοιωτία. Πρόκειται για ένα αίτημα δεκαετιών τόσο της αυτοδιοίκησης όσο και φορέων και συλλογικοτήτων του νομού.
Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις τόσο με τις παλιές όσο και με τις νέες Πρυτανικές Αρχές του ΓΠΑ για τη δημιουργία ενός Ακαδημαϊκού Κέντρου με βάση την Αλίαρτο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν οι προτάσεις για το περιεχόμενο, τις δραστηριότητες και τη χρηστικότητα αυτού του Κέντρου για την ευρύτερη περιοχή, τους φοιτητές, ερευνητές αλλά και τους παραγωγούς.
Προσωπικός μου στόχος είναι η σύνδεση της Λιβαδειάς σε αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια, με τη δημιουργία ενός επιπλέον, δεύτερου Τμήματος του ΓΠΑ στη Βοιωτία, καθώς και η αξιοποίηση ενός σημαντικού τμήματος των ακινήτων του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας που ανήκουν στο Δήμο Αλιάρτου.
Σε αυτή την προσπάθεια είναι ήδη ουσιώδης η συμβολή των Δημάρχων Λιβαδειάς και Αλιάρτου, τόσο με την παραχώρηση των απαιτούμενων ακινήτων όσο και με την κατάθεση προτάσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βοιωτίας.
Με αυτά τα δεδομένα, το επόμενο διάστημα προχωράμε σε συζητήσεις με το Υπουργείο Παιδείας και με τις Πρυτανικές Αρχές του ΓΠΑ, αλλά και με τους τοπικούς φορείς για την ουσιαστική διερεύνηση των ακαδημαϊκών προοπτικών σε όλη τη Βοιωτία, αλλά και των θετικών επιδράσεων σε μια σειρά από τομείς της εμπορικής, κοινωνικής και παραγωγικής ζωής του νομού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024