Ο Δήμος Χαλκιδέων προστατεύει τους δανειολήπτες

0

Ψήφισμα για την προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την παράταση ισχύος του νόμου 3869/2010 πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2018, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του στις 29/10/2018.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Μπαντούνας επεσήμανε στα μέλη ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2018, λήγει η ισχύς της προστασίας της κύριας κατοικίας (Ν. 3868/2010), αφήνοντας χιλιάδες άνεργους ή μικρού εισοδήματος πολίτες και οικογένειες απροστάτευτους και κάλεσε τα μέλη να εγκρίνουν σχετικό ψήφισμα για παράταση ισχύος του ανωτέρω νόμου, ζητώντας παράλληλα από την Κυβέρνηση να θεσπίσει μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών – δανειοληπτών από την απειλή εκποίησης της κύριας κατοικίας τους για όσο απαιτείται από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων με το παρόν ψήφισμα ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, πρωτίστως επεκτείνοντας πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2018 την ισχύ του ν. 3869 αλλά και θεσπίζοντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών – δανειοληπτών από την απειλή εκποίησης της κύριας κατοικίας τους, για όσο απαιτείται από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση