Υπάρχουν υποψηφιότητες που να εμπνέουν;

0

O πρόεδρος της ΝΟΔΕ Εύβοιας στηρίζει την υποψηφιότητα της Έλενας Βάκα για το Δήμο Χαλκιδέων.  Εκτιμώντας ότι ένας απαραίτητος κύκλος ζυμώσεων και δηλώσεων προθέσεων σε επίπεδο υποψηφίων Δημάρχων έχει ολοκληρωθεί και με κριτήρια την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, με τη μεγαλύτερη δυνατή προοπτική, γνωστοποίησε τη στήριξη της υποψηφιότητας.

Αντίθετα ο Μανώλης Φωτάκης, πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με επίσημη ανακοίνωσή του, δηλώνει τη στήριξη του στο πρόσωπο του Βασίλη Καθαροσπόρη, για υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδέων.
Ο Μάνος Φωτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά «Στηρίζω το Βασίλη Καθαροσπόρη για Δήμαρχο Χαλκιδέων κόντρα στην ανακοίνωση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ».

Απ’ όσα γίνονται γνωστά καταλήγουμε στο συμπέρασμα, όπως και οι πολίτες, ότι στη ΝΔ ακόμη δεν έφτασαν οι εκλογές, ξεκίνησαν οι διαγκωνισμοί. Σύντομα περιμένουμε κι άλλα μέλη της ΝΟΔΕ να διαφοροποιηθούν, προς άλλη υποψηφιότητα, ενώ η στάση όλων αποτελεί «νερό» στο μύλο όσων απεργάζονται προσωπικές φιλοδοξίες, για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η νηφαλιότητα δεν φαίνεται να υπάρχει, ούτε και η επιλογή των άριστων, όπως διαφημίζεται από την ηγεσία του κόμματος. Αντίθετα επικρατεί ο προσωπικός στόχος κάποιων που επιδιώκουν να έχουν ξεκάθαρο πεδίο στις φιλοδοξίες τους.

Από την άλλη φαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στερεύει από στελέχη που θα δείξουν στην κοινωνία το νέο πρόσωπο που ευαγγελίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν γίνεται να συζητάμε το 2018 και μετά από 10 χρόνια σοβαρής κρίσης θεσμών και οικονομίας, με πολιτικές του χθες. Και μην μας πει κανείς ότι δεν υπάρχουν άλλα στελέχη. Πώς να φανούν, όταν θα τύχουν αυτής της αντιμετώπισης.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δείξει πρώτη στην κοινωνία ότι αλλάζει. Και αλλαγή σημαίνει να προταθούν πρόσωπα αξίας, γνώσεων και οράματος. Εκτός αν, όπως διαπιστώνουμε, την κάθε θέση σε ψηφοδέλτιο την καταλαμβάνει όποιος ή όποια έχει «μπάρμπα στην Κορώνη».

Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσουν οι προσωπικές επιλογές και να κοιτάξουν το μέλλον του τόπου, γιατί η κοινωνία τους περιμένει χωρίς πολλές ανοχές.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση