Η Εύβοια τίμησε τα πενήντα χρόνια Αρχιερατικής προσφοράς του Μητροπολίτη Κύμης

Έπειτα από την πρώτη τιμητική εκδήλωση στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, ακολούθησε προς τιμήν του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου και αντιπροέδρου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εορτασμός των 50 χρόνων αρχιερατικής ιεροσύνης του στην Κύμη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, με την παρουσία πλήθους πιστών, Μητροπολιτών απ’ όλη την […]

5 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Έπειτα από την πρώτη τιμητική εκδήλωση στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, ακολούθησε προς τιμήν του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου και αντιπροέδρου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εορτασμός των 50 χρόνων αρχιερατικής ιεροσύνης του στην Κύμη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, με την παρουσία πλήθους πιστών, Μητροπολιτών απ’ όλη την Επικράτεια, πολιτικών προσώπων, πανεπιστημιακών, αλλά και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, που έδωσαν το παρόν στον εορτασμό τον 50 ετών ιεροσύνης.

Ο δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, χαιρέτησε την εκδήλωση και τον κόσμο που παρευρέθηκε για να τιμήσει με την παρουσία του τον Παναγιώτατο και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για το θεάρεστο έργο του όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντάς του ένα εγκόλπιο ως ελάχιστο δώρο για την προσφορά του, επί 50 συναπτά έτη.

Ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου προσέφερε εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου ένα χρυσό σταυρό και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κύμης, Δημήτρης Πόγκας, μία αναμνηστική πλακέτα.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Γιώργος Ακριώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευβοίας, Βασίλης Δεμερτζής, ο Διοικητής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Κύμης, οι Διοικητές των Aστυνομικών, Λιμενικών αρχών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος.  Στον εορτασμό παρευρέθηκαν και πιστοί από τον τόπο καταγωγής του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, την Τρίπολη. Μάλιστα λόγο εκφώνησε και εκπρόσωπος τους, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη, που αποτελεί πρότυπο αγιοσύνης για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ στις δύσκολες αυτές εποχές μεταφέρει το μήνυμα του Κυρίου σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της περιοχής και βρίσκεται δίπλα σε κάθε συμπολίτη που χρειάζεται βοήθεια, χωρίς να παραλείπει κανέναν. Η τιμητική εκδήλωση ήταν μια μικρή έμπρακτη αναγνώριση των 50 αυτών ετών συνεισφοράς του στην κοινωνία.

Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου τιμώντας τον δεσπότη του που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στο αρχιερατικό του έργο πραγματοποίησε γεύμα προς τιμήν του το μεσημέρι της Κυριακής στο ξενοδοχείο Κύμη Παλλάς, πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024