Αθώος δηλώνει ο 69χρονος που βίαζε την εγγονή του

Προφυλακιστέος έχει κριθεί ο 69χρονος Λαμιώτης δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την εγγονή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν βρέθηκε DNA του κατηγορούμενου στο κορίτσι. Σύμφωνα με τις καταθέσεις του κοριτσιού, η μητέρα της γνώριζε σχετικά. «Ο παππούς μου κάνει κάτι που δεν μου αρέσει. Όταν είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, […]

7 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Προφυλακιστέος έχει κριθεί ο 69χρονος Λαμιώτης δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την εγγονή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν βρέθηκε DNA του κατηγορούμενου στο κορίτσι.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του κοριτσιού, η μητέρα της γνώριζε σχετικά.

«Ο παππούς μου κάνει κάτι που δεν μου αρέσει. Όταν είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, ο παππούς έρχεται από πάνω μου και με χτυπάει στην πλάτη. Προσπαθώ να του ξεφύγω, αλλά δεν προλαβαίνω πάντα», φέρεται να είπε το κοριτσάκι στους αστυνομικούς. «Του φωνάζω να σταματήσει. Έχω δει τον παππού να πηγαίνει και στο κρεβάτι του αδελφού μου. Το έχω πει στη μαμά μου. Ο παππούς μου έλεγε ότι αν μιλήσω θα με στείλει στο ορφανοτροφείο», κατέληξε το παιδί.

Την καταγγελία για τον εφιάλτη που ζούσε το 7χρονο κοριτσάκι έκανε μια δασκάλα που βοηθούσε με τα μαθήματα τα παιδιά στο σπίτι και εδώ και λίγο καιρό είχε σταματήσει να εργάζεται εκεί.

Σύμφωνα με την ίδια, η 7χρονη της εξομολογήθηκε ότι πονούσε στα γεννητικά της όργανα και αμέσως εκείνη ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες και προχώρησαν στη σύλληψη του 69χρονου συνταξιούχου δικηγόρου.

Ο 69χρονος δήλωνε αθώος, ενώ η κόρη του δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τις πράξεις σε βάρος της κόρης της.

Τα στοιχεία, ωστόσο που είχαν στα χέρια τους οι αρχές οδήγησαν τον εισαγγελέα και τον ανακριτή στην προφυλάκισή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, Αποστολίας Ακριβούσης, η ανήλικη έφερε σημάδια τριβής και μερική ρήξη του παρθενικού υμένα, σημάδια που φαίνεται να έγινα 3-5 μέρες πριν τη σύλληψη του 69χρονου. Τα στοιχεία οδήγησαν στην αποχώρηση του δικηγόρου του από την υπεράσπισή του, αλλά και στις αποφάσεις του δικαστηρίου. Η αρνητική εξέταση για DNA του κατηγορούμενου, όπως καταθέτει και ο δικηγόρος του, αποτελεί ευνοϊκή εξέλιξη για τον 69χρονο. Σημαντικό να αναφερθεί πως η εξέταση για DNA έγινε πέντε 24ωρα μετά την ημέρα που ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποίησε την εγγονή του, κάτι που ενδεχομένως λειτούργησε θετικά για την έκβαση των αποτελεσμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024