Δεν θα διεξαχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις το 2019 – Ανακοίνωση της ΟΜΑΕ

0

Το Ράλλυ Ακρόπολις δεν θα διεξαχθεί το 2019 όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 2019 θα αποτελέσει έτος ανασύνταξης με σκοπό να τεθούν υγιείς οικονομικές και θεσμικές βάσεις, ούτως ώστε το Ράλλυ Ακρόπολις να επιστρέψει το 2020 στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, γεγονός που κατά την Ομοσπονδία, διασφαλίζεται από την καταρχήν συμφωνία με το ERC.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση  ελήφθη από την ΟΜΑΕ με πλήρη συναίσθηση της σημασίας και της ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και τους χιλιάδες φίλους του, κρίθηκε όμως απαραίτητη λόγω του οικονομικά δυσβάσταχτου βάρους και των ζημιών που κλήθηκε να επωμιστεί η ΟΜΑΕ από το 2015 και έπειτα.

Η σημασία της έλλειψης ισχυρού κρατικού υποστυλώματος του Ράλλυ Ακρόπολις είναι μεγάλη, σημειώνεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι χρειάζεται η συμμετοχή της ύψιστης διοίκησης του κράτους που διοργανώνει τέτοιας εμβέλειας και παγκόσμιας προβολής αγώνες.

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει πως η ΟΜΑΕ θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της για να διαμορφώσει ένα υγιές πλαίσιο ώστε από το 2020 το Ράλλυ Ακρόπολις να διοργανώνεται σε υγιείς βάσεις που θα επιτρέπουν την περαιτέρω εξέλιξή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση