Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας εορτάζει

0

Την τιμητική του έχει αύριο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος Τριανταφύλλου. Ο Σεβασμιώτατος γεννήθηκε στο Βασιλικό το 1957. Τελειώνοντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του, συνέχισε τις σπουδές του στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και ακολούθως στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως πνεύμα αεικίνητο συνέχισε τις σπουδές του με πτυχίο ειδίκευσης στη λατρεία, στην αρχαιολογία και τέχνη της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1979 διορίσθηκε Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ υπηρέτησε και ως λαϊκός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως από το έτος αυτό έως της χειροτονίας του.

Το 1983 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Βεργή.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001 εξελέγη Μητροπολίτης Χαλκίδος και στις 12 Ιανουαρίου 2002 ενθρονίστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Χαλκίδας.

Εδώ και δεκαεπτά χρόνια έχει τιμήσει με την παρουσία του κάθε σημαντικό γεγονός του Νομού. Παρευρεθής σε δύσκολες, αλλά και ευχάριστες στιγμές των συμπολιτών του. Βρίσκεται πάντα δίπλα στο ποίμνιό του, προσπαθώντας να μεταδώσει την διδασκαλία του Ιησού, και στην πιο απομακρυσμένη πλευρά της Εύβοιας.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση