Σταμάτης Χαλβατζής: καθυστέρηση λύσεων και διασπορά ευθυνών από τον Δήμαρχο

Ο Σταμάτης Χαλβατζής παίρνει θέση απέναντι στη δήλωση του κ. Δημάρχου, σχετικά με το φλέγον ζήτημα των ΡΟΜΑ. “Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”: πως αλλιώς να εξηγήσουμε την προσπάθεια του κ. Δημάρχου να παραποιήσει τα πραγματικά γεγονότα, που αφορούν στην απομάκρυνση του παράνομου οικισμού των ΡΟΜΑ από το Πυρί. Μας εγκαλεί για την […]

12 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Ο Σταμάτης Χαλβατζής παίρνει θέση απέναντι στη δήλωση του κ. Δημάρχου, σχετικά με το φλέγον ζήτημα των ΡΟΜΑ. “Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”: πως αλλιώς να εξηγήσουμε την προσπάθεια του κ. Δημάρχου να παραποιήσει τα πραγματικά γεγονότα, που αφορούν στην απομάκρυνση του παράνομου οικισμού των ΡΟΜΑ από το Πυρί.
Μας εγκαλεί για την αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο και την άρνησή μας να συμμετέχουμε σε μια ακόμη κλειστή συνάντηση, που στόχο είχε την καθυστέρηση λύσης και την διασπορά ευθυνών. Ξεχνά όμως να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, ότι αυτό έγινε προκειμένου να καταγγείλουμε την παρελκυστική τακτική καθυστέρησης υλοποίησης της απόφασης του Δ.Σ., από το Νοέμβριο του 2017.
Μας ζητά συναίνεση, όταν ο ίδιος παραδέχεται ότι την απόφαση του Δ.Σ. για κατάργηση και μεταφορά του οικισμού των ΡΟΜΑ, την στήριξε όχι γιατί την πίστευε, αλλά για να εκτονώσει την αγανάκτηση των συμπολιτών μας και την δική μας πίεση.
Μας λέει σήμερα ότι ήταν ανεφάρμοστη η εν λόγω απόφαση, αφού βεβαίως άφησε να κυλήσουν έξι μήνες, χωρίς να κάνει τίποτα από αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί δημόσια, ήτοι :
α. Να προχωρήσει στην κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων κατασκευών, μέσα και γύρω από τον οικισμό των ΡΟΜΑ.
β. Να επιβάλλει με την βοήθεια του νόμου, την απομάκρυνση όλων των παράνομα διαβιούντων στον εν λόγω οικισμό.
Είναι γεγονός ότι η έλλειψη επιχειρημάτων και η ατολμία ανάληψης πρωτοβουλίας, εκθέτει τον Δήμαρχο, ο οποίος το μόνο που προσπαθεί να κάνει, είναι να επιμερίσει ευθύνες και να κερδίσει χρόνο, μεταφέροντας το πρόβλημα στην επόμενη δημοτική αρχή.
Μπερδεύει την έννοια του λαϊκισμού που ίσως ο ίδιος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει σπιλώνοντας πολιτικούς αντιπάλους, με την έννοια της ευθύνης που έχει η αντιπολίτευση να καταγγείλει την απραξία και την έλλειψη σχεδιασμού, που οξύνει τα ήδη τεταμένα προβλήματα του Δήμου μας και οδηγεί σε αδιέξοδα.
Ερχόμενοι όμως στο θέμα του παράνομου οικισμού, για το οποίο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου», θέτοντας θέμα δημόσιας ασφάλειας και υγείας για τους διαβιούντες, τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς, ερωτάται ευθέως ο κ. Δήμαρχος: συμπεριλαμβάνει τον εαυτό του στους καταγγελλόμενους «για αδράνεια», με βάση την μηνυτήρια αναφορά ή ακόμη και τώρα θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024