Η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά κήρυξε την έναρξη του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest στην Χαλκίδα

0

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, καλλιτεχνών και σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης πραγματοποιήθηκε χθες, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η τελετή έναρξης του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest στην πόλη της Χαλκίδας, βραδιά αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο εκπρόσωπο της τέχνης του κινηματογράφου, τον Διευθυντή Φωτογραφίας και Πρόεδρο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον πολυβραβευμένο Γιώργο Αρβανίτη.

Η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά συζητά με τους Νίκο Καβουκίδη και Γιώργο Αρβανίτη

Την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest κήρυξε από βήματος η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά η οποία σημείωσε την ιδιαιτερότητα που έχει ένα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ εφόσον αναδεικνύει κομμάτια της πραγματικότητας ενώ παράλληλα στα πλαίσιά του χτίζεται μία αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στο κοινό και τους δημιουργούς. «Έύχομαι» δήλωσε η υπουργός «η Χαλκίδα να τελειώσει το δημοτικό μετά τα 12 χρόνια,
να πάει στο Γυμνάσιο, να ενηλικιωθεί και να έχει ένα εξωστρεφές Φεστιβάλ σε άμεση επαφή με τον κόσμο» ενώ στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Ζορμπά παρέδωσε τιμητική διάκριση στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, τον Γιώργο Αρβανίτη.

Ο Φάνης Σπανός, αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας στο docfest

Παίρνοντας τον λόγο ο  Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός παρομοίασε το Φεστιβάλ με ένα παιδί που από την πρώτη στιγμή  «το αγαπούμε, το βλέπουμε να μεγαλώνει, να αναπτύσσεται και να προσφέρει χαρά και συγκίνηση σε όσους έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε και να συνδράμουμε στην διοργάνωσή του».

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης αφού υπογράμμισε την σπουδαιότητα του Φεστιβάλ στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Χαλκίδας που πλέον μετεξελίσσεται σε θεσμό και δήλωσε την στήριξη του Δήμου σε δράσεις που προωθούν τον Πολιτισμό, σημείωσε πως έχει κατατεθεί στην Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την ίδρυση στην περιοχή μας ενός παραρτήματος / τμήματος «Τεχνών και Κινηματογράφου» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Στην τελετή έναρξης του Docfest παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς και οι βουλευτές Ευβοίας  Ευάγγελος Αποστόλου, Γιώργος Ακριώτης, Αναστάσιος Πρατσόλης και η Ζωή Λιβανίου που μετέφερε μήνυμα με τις ευχές του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση.

Η πολιτική ηγεσία της περιφέρειας, η υπουργός πολιτισμού και βουλευτές παραβρίσκονται στο φεστιβάλ

 

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση