Τα μονοπάτια της Ρούμελης προβάλλονται και αναδεικνύονται

Σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα “Τα Μονοπάτια της Ρούμελης”. Τη Δωρική Αδελφότητα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μπαλατσούρας. Ειδικότερα, οι Δήμοι Δελφών, Λαμιέων, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δωρίδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΑΣΕ) πρωτοστατούν σε μια καθοριστική προσπάθεια για την αξιοποίηση των φυσικών και ιστορικών διαδρομών των βουνών έχοντας δεσμευθεί σε ένα […]

14 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα “Τα Μονοπάτια της Ρούμελης”. Τη Δωρική Αδελφότητα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μπαλατσούρας.

Ειδικότερα, οι Δήμοι Δελφών, Λαμιέων, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δωρίδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΑΣΕ) πρωτοστατούν σε μια καθοριστική προσπάθεια για την αξιοποίηση των φυσικών και ιστορικών διαδρομών των βουνών έχοντας δεσμευθεί σε ένα πενταετές πρόγραμμα, πλήρως χρηματοδοτούμενο, για την συντήρηση, ανάδειξη και προβολή του Δικτύου μονοπατιών,καθώς και στην υποστήριξη όλων των αθλητικών διοργανώσεων βουνού.

Το σχέδιο αφορά μονοπάτια όπως τα Ορεινά της Φωκίδας και της Φθιώτιδας, των Σιδηροδρομικών και της Εθνικής Αντίστασης αποτελούν τη βάση ενός εφικτού αναπτυξιακού σχεδίου.

Η χθεσινή ημερίδα έλαβε χώρα στο οροπέδιο της Οίτης “Βρύζες” στην Τ. Κ. Πανουργιά Δ. Ε. Καλλιέων του Δήμου Δελφών.
Αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία ξεκαθάρισε τον τρόπο διαχείρισης του φυσικού μας πλούτου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι η ανάδειξη και προστασία του τόπου μας. Ενημερωθήκαμε για τα μονοπάτια σε Παρνασσό, Οίτη αλλά έλειψε η σχετική ενημέρωση για την Γκιώνα και τα Βαρδούσια. Στην εν λόγω εκδήλωση δεν κατάφερε να παραστεί ο ομιλητής του ΕΟΣ Άμφισσας.

Η εκδήλωση θα ήταν ακόμα πιο πετυχημένη αν δεν υπήρχαν επικαλύψεις στις τοποθετήσεις των ομιλητών.
Σε κάθε περίπτωση όμως η εκδήλωση ήταν ενδιαφέρουσα όπως σημείωσε ο κ. Μπαλατσούρας, ο οποίος την χαρακτήρισε ως πολύ χρήσιμη, διότι ενημερωθήκαμε για πτυχές και προοπτικές συνεργιών σε θέματα χάραξης – εκμετάλλευσης μονοπατιών που μέχρι σήμερα μας ήταν άγνωστες.

Παρών ήταν ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κονιάκου, κ. Δημήτρης Χολέβας και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Λευκαδιτίου, κ. Μάκης Κυριανάκης, καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρ’ ότι ο Δήμος Δωρίδας δεν συμμετέχει άμεσα στο Μετοχικό Κεφάλαιο του Φορέα, όπως άλλοι Δήμοι, έμμεσα συμμετέχει μέσω της ΑΝΦΩ ΑΕ η οποία κατέχει στο Φορέα ποσοστό 12,86%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024