Ιστορική διαδρομή Γοργοποτάμου από τον Δήμο Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων και το Σωματείο «Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950» συνδιοργανώνουν την «Ιστορική διαδρομή του Γοργοποτάμου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 11:30 το πρωί και εντάσσεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Στόχος της πραγματοποίησης του ιστορικού αυτού περίπατου είναι η ενημέρωση για το πως σχεδιάστηκε μία από τις σπουδαιότερες στιγμές […]

15 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Ο Δήμος Λαμιέων και το Σωματείο «Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950» συνδιοργανώνουν την «Ιστορική διαδρομή του Γοργοποτάμου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 11:30 το πρωί και εντάσσεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Στόχος της πραγματοποίησης του ιστορικού αυτού περίπατου είναι η ενημέρωση για το πως σχεδιάστηκε μία από τις σπουδαιότερες στιγμές αντιστασιακής δράσης κατά των κατακτητών, πως εκτελέστηκε η κορυφαία ενέργεια δολιοφθοράς στην κατεχόμενη Ελλάδα καθώς και η “γνωριμία” με τους τότε πρωταγωνιστές.

Η ιστορική επιμέλεια της «Ιστορικής διαδρομής του Γοργοποτάμου», που διοργανώνεται από το Δήμο Λαμιέων για πρώτη φορά, είναι της Δρ. Ιστορίας Βασιλικής Λάζου και του ΜΔΕ Ιστορίας Πάνου Σωτηρίου, ενώ σημαντική συμβολή στην διοργάνωση έχουν  ο Σύλλογος Νεολαίας Γοργοποτάμου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Φθιώτιδας, το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, ο Χιονοδρομικός και Ορειβατικός Όμιλος Λαμίας και οι Φίλοι των ΑΣΚΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024