Οι Τούρκοι κιότεψαν με την Αμερική, δείχνουν τον τσαμπουκά τους στο Αιγαίο

0

Διαβάσαμε πριν λίγο από το site pronews.gr, που είναι αρκετά ενημερωμένο σχετικά με θέματα άμυνας της χώρας, ότι «Συστοιχίες βλημάτων επακτίου αμύνης ΜΜ-40 EXOCET εγκλώβισαν τουρκικά αποβατικά που εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στο Αιγαίο».

Στο ρεπορτάζ μάλιστα δίνονται και φωτογραφίες από την κινητοποίηση των πολεμικών πλοίων. Απ’ ότι φαίνεται η Τουρκία φοβούμενη την αντίδραση των Αμερικανών σε περίπτωση παρεμπόδισης των ερευνών για φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ, μετέφερε την κρίση που θέλει  να προκαλέσει στο Αιγαίο.

Τα τετελεσμένα και τον εκφοβισμό που θέλει να μεταφέρει στην ελληνική πλευρά, δεν ξέρουμε μέχρι ποιο σημείο είναι αποφασισμένη να φτάσει. Αυτό που φοβόμαστε είναι μην γίνουμε θεατές μιας ακόμη επανάληψης των όσων διαδραματίστηκαν κατά την εισβολή της στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Τότε που η Χούντα του Ιωαννίδη, πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών είχαν προκαλέσει την πτώση με πραξικόπημα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για να δώσουν το βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας να επιτεθεί.

Για όσους δεν ξέρουν ή ξεχνούν, ο τότε πρωθυπουργός Ανδρουτόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο δικτάτορας Ιωαννίδης, προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τον πρέσβη της Αμερικής, δεν έβρισκαν τον «εξαφανισμένο» αμερικανό πρέσβη.  Θα ήταν τραγικό για τη χώρα και το Λαό της να ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Ελπίζουμε να μην το έχουν ξεχάσει οι σημερινοί σαραντάρηδες της Κυβέρνησης.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση