Όσοι δεν προλαβαίνουν να ξεχρεώσουν σε αυτή τη ζωή, έχουν δεύτερη ευκαιρία

0

Στο τέλος του 2018 οι Έλληνες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με χρέη προς το δημόσιο. Οι κατασχέσεις έχουν αυξηθεί ραγδαία, όσο έχουν αυξηθεί και τα ποσοστά των οφειλετών.

Όσο είσαι εν ζωή βέβαια έχεις την ελπίδα πως θα πάψεις να χρωστάς, θα ρυθμίσεις τα οικονομικά σου και θα απαλλαγείς κάποια στιγμή από αυτό το «βάσανο». Όταν πια έχεις αποδημήσει; Το ελληνικό δημόσιο φρόντισε και για αυτό! Δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένα άγχος από τους πολίτες. Όσοι δεν πρόλαβαν σε αυτή τη ζωή, ξεχρεώνουν στην άλλη! Τρανή απόδειξη η κατάσχεση οικοπέδου ενός άνδρα από τη Λοκρίδα, ο οποίος πέθανε πριν τέσσερα χρόνια. Τα χρέη του στο δημόσιο δεν έπαψαν και έτσι κατασχέθηκε οικόπεδο αξίας 12.000 ευρώ.

Η οικογένεια ερευνά την κατάσχεση και την υπόθεση έχει αναλάβει δικηγόρος της οικογένειας.

Ο δικηγόρος της υπόθεσης Γιώργος Νίκας αναφέρει:

Στις 31/10 έγινε μια κατάσχεση σε ακίνητο στην περιοχή της Λοκρίδας σε παραθαλάσσιο ακίνητο με τη μόνη διαφορά ότι ο οφειλέτης του Δημοσίου είχε αποβιώσει πριν από τέσσερα χρόνια. Έγινε κατάσχεση σε πεθαμένο δηλαδή. Έγινε κατάσχεση σε πεθαμένο. Και το ερώτημα είναι το εξής: Πρώτον πως έκαναν κατάσχεση σε πεθαμένο και δεύτερον που επιδόθηκε η έκθεση της κατασχέσεως στον πεθαμένο. Το όνομα είναι συγκεκριμένο και το κατασχετήριο το οποίο το έχω μπροστά μου είναι συγκεκριμένα για τον αποβιώσαντα. Το συνολικό ποσό του χρέους αυτού του κατακαημένοι ήταν 12137 ευρώ. Αυτό το τεράστιο ποσό. Το πετάξανε έξω από το σπίτι το κατασχετήριο. Το πετάξανε χωρίς να ψάξουν να βρουν ποιος είναι ο συγκεκριμένος που κάνουν την κατάσχεση. Πετάξανε ένα χαρτί έξω από το σπίτι σε ένα μεγάλο χωριό της Λοκρίδας. Και είναι χρέη επειδή τυχαίνει να το έχω μπροστά μου είναι χρέη του 2008. Καταρχάς αυτή η κατάσχεση είναι άκαιρη τελείως, άκαιρη διότι έγινε σε ανύπαρκτο πρόσωπο κατασχέθηκε η περιουσία ανύπαρκτου προσώπου. Είναι πρωτοφανές και παράνομο αυτό που έγινε. Αν δεν ακυρώσουν την κατάσχεση θα καταφύγω στα διοικητικά δικαστήρια και θα γελάει όλη η Ελλάδα”.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση