Στα λευκά τα ορεινά της κεντρικής Στερεάς

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της κεντρικής Στερεάς ξύπνησαν αντικρίζοντας το πρώτο χιόνι της χρονιάς. Στο Βελούχι από το πρωί χιονίζει με αποτέλεσμα να ντυθεί στα λευκά το Χιονοδρομικό Κέντρο. Η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για έντονη χιονόπτωση από το Σάββατο έως τη Δευτέρα από τα 1000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Επί ποδός ο […]

17 Νοεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της κεντρικής Στερεάς ξύπνησαν αντικρίζοντας το πρώτο χιόνι της χρονιάς. Στο Βελούχι από το πρωί χιονίζει με αποτέλεσμα να ντυθεί στα λευκά το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για έντονη χιονόπτωση από το Σάββατο έως τη Δευτέρα από τα 1000 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Επί ποδός ο στόλος της πολιτικής προστασίας στην Ευρυτανία, είναι έτοιμος να παρέμβει εάν χρειαστεί. Το κύμα κακοκαιρίας πάντως, είναι ήπιας μορφής και δεν αναμένεται να δυσκολέψει τις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνισε στο Καρπενήσι με το χιονισμένο τοπίο να αρχίζει πριν από τη σήραγγα Παύλου Μπακογιάννη. Εκδρομείς που ανεβαίνουν στο Καρπενήσι συναντούν χιόνι στο οδόστρωμα από τα όρια Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, στον Τυμφρηστό.

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται και στον Παρνασσό, ενώ αρκετό χιόνι πέφτει και στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας.

Τα πρώτα χιόνια που έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα στη Στερεά, επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού και το ψύχος που θα σημειωθεί.

Αρκετοί που κινούνται σε ορεινές περιοχές είδαν τα πρώτα χιόνια και κατέγραψαν όμορφες εικόνες με τα κινητά τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024