ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Δεν γνωρίζω αν ήταν οι διαμαρτυρίες πολιτών ή αν οι αρμόδιοι θορυβήθηκαν από τις καταστροφές του Κηρέα στο Μαντούδι και την καθίζηση του Θερμοπόταμου στη Λουτρόπολη Αιδηψού. Σημασία έχει ότι, έστω λίγο πριν τη χειμωνιάτικη “επίσκεψη”, αποφάσισαν την απομάκρυνση όλων εκείνων που δυσχεραίνουν την ροή των βρόχινων υδάτων, στη θέση “Φροξυλιά” Αιδηψού, του τοπικού χειμάρρου, ο οποίος έχει σκεπαστεί και αποτελεί τη δεύτερη οδική λύση στην εν λόγω Ενότητα. Κάτι ανάλογο βλέπουμε ότι έχει γίνει και στην είσοδο της Ιστιαίας, πολύ σωστά, αφού η δύναμη του νερού είναι τεράστια, ενώ διεκδικεί τα δικαιώματα του αιώνια.
  • Τα πρώτα χειμωνιάτικα μηνύματα έφθασαν στη Βόρεια Εύβοια και είναι ιδιαιτέρα “βίαια” στις ορεινές περιοχές Ιστιαίας, Λίμνης, Αγίας Άννας. Βεβαίως οι κάτοικοι τους, από πολύ νωρίς είναι πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις. Όμως κάποια παράπονα υπάρχουν στον υπογράφοντα και αναφέρονται στην καθημερινότητα. Ο επαρκής κοινοτικός φωτισμός, στην ερημιά των βουνών είναι απαραίτητος, η διαγράμμιση των δρόμων που οδηγούν στα χωριά θέλει διαρκώς συντήρηση, αλλά δυστυχώς απουσιάζει και γενικά το πνεύμα της φροντίδας από την τοπική αυτοδιοίκηση σε αυτούς τους ανθρώπους, που φυλάττουν “Θερμοπύλες”, πρέπει να είναι πολύ υψηλό, συμπληρώνω εγώ. Αν και πολλές φορές τους αρκεί μια επίσκεψη ή ένα τηλεφώνημα από τους αρμοδίους και η ευχαρίστηση είναι διάχυτη στα πρόσωπα τους.
  • Μετά τα παράπονα αρκετών φίλων μας, κάναμε ένα ταξίδι κυκλικό από Αιδηψό – Λίμνη – Αγία Άννα – Ιστιαία, για την κατάσταση των ρείθρων στους δρόμους της περιοχής. Που καταλήξαμε λοιπόν; Αυτά που είναι εκτός οικισμών χρειάζονται καθάρισμα από τα χόρτα, πέτρες, λάσπες, για την ανεμπόδιστη ροή του νερού. Τώρα, αυτά που είναι εντός κατοικημένων χώρων, ο “αδηφάγος” χρόνος, το νερό, αλλά και η μεγάλη κίνηση των οχημάτων στις διασταυρώσεις, έχουν καταστρέψει το υλικό κατασκευής τους. Φυσικά έτσι τα ρείθρα αποτελούν ζημιογόνο αιτία, στις βλάβες των αυτοκινήτων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση