Αποκατάσταση των ζημιών ζητούν οι κάτοικοι Μαντουδίου

0

Φώτο: Β. Ασβεστόπουλος

Σχεδόν πενήντα μέρες μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη η Βόρεια Εύβοια, με επίκεντρο το Μαντούδι, η αποκατάσταση των πληγέντων δημιουργεί κύμα γέλωτος και ταυτόχρονα απελπισίας στους κατοίκους. Τα κονδύλια που έπρεπε να δοθούν, όπως μας λένε οι κάτοικοι, δεν τα έχουν δει ακόμα. Τα σκουπίδια δεσπόζουν στους δρόμους της περιοχής, ενώ τα σχολεία που πλημμύρισαν δεν έχουν καθαριστεί, όπως και θα έπρεπε. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα παιδιά να πηγαίνουν κάθε μέρα σε ένα σχολείο που μυρίζει πετρέλαιο, λόγω της διαρροής που υπέστησαν οι λέβητες τις ημέρες της πλημμύρας. Συνεπακόλουθα δεν υπάρχει θέρμανση στα κτήρια που στεγάζουν τα σχολεία, σε μία μάλιστα ορεινή περιοχή.

Αποστόλου Κωνσταντίνος, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Μαντουδίου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Κώστας Αποστόλου, θα μιλήσει το Σάββατο σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, όπου αναμένεται να προβεί σε έκκληση προκειμένου να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωάννης Καντζούρας, τονίζει την αναγκαιότητα άμεσων αποφάσεων από τη δημοτική αρχή. Σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2018 αποφασίστηκε να δοθούν 120.000 ευρώ στα σχολεία του Δήμου. Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Ευβοϊκός Χρόνος, που επανακυκλοφορεί, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση