Στη φυλακή για πλαστό απολυτήριο δημοτικού

0

Ας το πάρουμε πλέον απόφαση. Ζούμε σε μία χώρα που δεν υπάρχουν βασικά κριτήρια αξιολόγησης των καταστάσεων. Διαβάσαμε όλοι για τη 10ετή κάθειρξη της καθαρίστριας με τον πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ τάξης δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης δημοτικού.

Μία γυναίκα λοιπόν, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της για 20 χρόνια ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου, με όποιον μισθό μπορεί κανείς να φανταστεί ότι λάμβανε, βρίσκεται στις φυλακές της Θήβας, την ίδια στιγμή που εκκρεμούν ακόμα υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος, με χρηματικά ποσά που κυριολεκτικά «αρπάχτηκαν» από τους Έλληνες φορολογούμενους.

Ας πάρει κάποιος τον λόγο να μας πει υπεύθυνα, ότι δεν ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και πως η ισονομία δεν χαρακτηρίζει την κοινωνία μας. Έτσι και αλλιώς απ’ ότι δείχνουν οι συνθήκες, η πλειονότητα μάλλον το έχει αποδεχτεί. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από μίζερες δικαιολογίες. Αδιαφορούμε πλήρως. Αδιαφορούμε για τα χρήματα που παίρνουν καθημερινά από το πορτοφόλι μας, αλλά αδιαφορούμε και για την κοινωνική μας κατάσταση, για τους συνανθρώπους μας.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι μας χαρακτηρίζει η λήθη και όχι ο θυμός.

Θυμός για το θράσος να αφήνονται σε εκκρεμότητα υποθέσεις οικονομικής ζημίας της χώρας και να στρεφόμαστε σε μία καθαρίστρια με πλαστό αποδεικτικό δημοτικού. Είναι εξωφρενικά γελοίο να εξαντλείται η αυστηρότητα σε μία γυναίκα που θα στερηθεί χρήματα ακόμα και για να μπορέσει να έχει δικηγόρο στην υπεράσπισή της και να «πασπαλίζεται» κάθε είδους κλοπή προς το δημόσιο, για να μην φανεί η ανευθυνότητα να ελεγχθούν οι καταστάσεις.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση