Βρούτσης: Το ασφαλιστικό τιμωρεί τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας

0

Χρήστος Σταϊκούρας: «Οι Έλληνες πολίτες θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο ρεαλισμού και υπευθυνότητας»

Στη Λαμία βρέθηκε χθες ο Πρώην Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γιάννης Βρούτσης, σε εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ Φθιώτιδας σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΑΜΙΑΣ , όπου μαζί με τον βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ανέλυσαν φλέγοντα θέματα της ελληνικής κοινωνίας αναφορικά με το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.

Σταϊκούρας Χρήστος, Βρούτσης Ιωάννης

Μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λαμίας Ευάγγελος Μπλούνας, η πρώην βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ελένη Μακρή- Θεοδώρου , ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας, Καραγιάννης Κωνσταντίνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Θεμιστοκλής Χειμάρας, η τομεάρχης Οργανωτικού Φθιώτιδας Ευμορφία Αυγερίου, μέλη των Συμβουλίου ΝΟ.Δ.Ε Φθιώτιδας Ν.Δ. και ΔΗΜ.Τ.Ο. Λαμίας Ν.Δ., καθώς και πολλά μέλη και φίλοι των οργανώσεων της Ν.Δ.

Από αριστερά προς τα δεξιά,οι κύριοι: Σταϊκούρας Χρήστος, Βρούτσης Ιωάννης, Κωσταράς Σπυρίδων, Μπλούνας Ευάγγελος

Ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στον συνάδελφό του, δήλωσε: «Κλείνει ο τετραετής κύκλος των ιδεοληψιών, της αναποφασιστικότητας, της αναποτελεσματικότητας, και οι Έλληνες πολίτες θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο ρεαλισμού και υπευθυνότητας».

Κωσταράς Σπυρίδων

 

 

Ο κύριος Βρούτσης, μετά από μια αναφορά – ιστορική αναδρομή στο ασφαλιστικό, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπογράμμισε τις ανεπάρκειες και τα εμπόδια που θέτει στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους. Για δύο ταχύτητες εργαζομένων έκανε λόγο, ενώ τόνισε ότι αυτό το ασφαλιστικό τιμωρεί ουσιαστικά την παραγωγική δύναμη της χώρας.

Αλλαγές σε δύο σημεία έκρινε  απαραίτητες ο κος Βρούτσης, θέτοντας ως πρώτη την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Συνεχίζοντας, αναφορικά με το εργασιακό, δήλωσε χαρακτηριστικά : «Ανταλλάσσονται θέσεις πλήρους απασχόλησης με θέσεις μερικούς απασχόλησης. Το ύψος της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης ανέρχεται σε 62% για το μήνα Οκτώβριο του 2018, κάτι που ήταν αντίστροφο πριν μία τετραετία.»

Κωσταράς Σπυρίδων, Μπλούνας Ευάγγελος

«Έχουμε ακόμα 19% ανεργία, τη στιγμή που στην Ευρώπη το ποσοστό είναι 5%» συνέχισε, τονίζοντας την δεύτερη αλλαγή, την ανάγκη δηλαδή για μείωση του μη μισθολογικού κόστους, με στόχο να επέλθει οικονομική ανάπτυξη και ανέλιξη της επιχειρηματικότητας, δίνοντας μια ανάσα στο εργασιακό και μειώνοντας έτσι το ποσοστό της ανεργίας.

Κλείνοντας, έκανε αναφορά στον κατώτατο μισθό, ο οποίος έχει οδηγήσει σε άνοδο της ανεργίας τα τελευταία έτη, λόγω του ότι οι εκάστοτε αποφάσεις περί κατώτατου μισθού λαμβάνονται κάθε φορά «με ανωριμότητα», αλλά και στο νόμο Βρούτση που ψηφίστηκε μετά από έτη απόρριψης από τη κυβέρνηση, και θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου του 2019.

«Το κλειδί βρίσκεται στην υπευθυνότητα, στο ρεαλισμό και στην ωριμότητα όλων μας, πολιτικού συστήματος, κοινωνίας,  παραγωγικού φορέα, κοινωνικών στελεχών. Για αυτό πιστεύω ότι η κρίση ήταν μεν επώδυνη, αλλά ήταν και πολύ χρήσιμη για να αποκτήσουμε εμπειρίες και βιώματα που δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε, και να τα δώσουμε παρακαταθήκες στις επόμενες γενιές» κατέληξε ο κύριος Βρούτσης προκαλώντας ωδή χειροκροτημάτων.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση