Το ΕΠΑΛ Καρύστου διαμαρτύρεται για τις κενές ώρες

Με δυσκολία διεξάγεται η εκμάθηση των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρύστου, λόγω υποστελέχωσης του  σχολείου τους. Καθημερινά κάνουν κατά μέσο όρο τις μισές ώρες μάθημα από αυτές που αναλογούν. Το ΕΠΑΛ Καρύστου  δεν καλύπτει το 54% των διδακτικών ωρών, λόγω των κενών που υπάρχουν σε καθηγητές εννέα ειδικοτήτων. Σε ανάλογη κατάσταση είναι και τα παιδιά που […]

27 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Με δυσκολία διεξάγεται η εκμάθηση των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρύστου, λόγω υποστελέχωσης του  σχολείου τους. Καθημερινά κάνουν κατά μέσο όρο τις μισές ώρες μάθημα από αυτές που αναλογούν.

Το ΕΠΑΛ Καρύστου  δεν καλύπτει το 54% των διδακτικών ωρών, λόγω των κενών που υπάρχουν σε καθηγητές εννέα ειδικοτήτων. Σε ανάλογη κατάσταση είναι και τα παιδιά που έρχονται από τα Στύρα και τα γειτονικά χωριά. Το ΕΠΑΛ έχει περίπου 110 μαθητές, εκ των οποίων οι είκοσι είναι από μακριά και μεταφέρονται για την διδασκαλία τους, η οποία και δεν πραγματοποιείται.

Σε συμβολική κατάληψη προχώρησαν σήμερα, ενώ αν μέχρι την Παρασκευή δεν έρθουν οι νέοι καθηγητές, όπως έχει υποσχεθεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς, τότε έχουν σκοπό να κατέβουν με λεωφορεία στη Χαλκίδα για να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία των αρμοδίων.

Μάλιστα σημαντικό είναι πως εκτός των κενών ωρών που περνούν οι μαθητές, τα παιδιά που είναι από τα μακρινά χωριά αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι να τους παραλάβει το λεωφορείο που τους επιστρέφει στο χωριό τους.

Να τονίσουμε πως τα προβλήματα αυτά υπάρχουν σε πολλά σχολεία της χώρας και αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνονται διδακτικές ώρες. Επίσης το ΕΠΑΛ Καρύστου αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και πολλά σχολικά έτη. Ελλείψεις βιβλίων, καθηγητών έχουν εκφραστεί και συνεχίζουν να εκφράζονται. Οι γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους σε επαγγελματικό λύκειο, προκειμένου να τους κατευθύνουν επαγγελματικά εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους απέναντι στα ζητήματα που παραμένουν άλυτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024