Διαχείριση της νόσου Αλτσχάιμερ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσοι παρευρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 3/11 στο νεοκλασικό κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την ενημερωτική – εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τίτλο: «Σύγχρονες προοπτικές στην άνοια: Από τη διάγνωση στην […]

6 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσοι παρευρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 3/11 στο νεοκλασικό κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την ενημερωτική – εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τίτλο: «Σύγχρονες προοπτικές στην άνοια: Από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση».

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλής επιστημονικής στάθμης ομιλίες αλλά και χρηστικές συμβουλές πρόληψης και διαχείρισης της νόσου από την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και διακεκριμένη πανεπιστημιακό, κα Μάγδα Τσολάκη, καθώς και από τις συνεργάτιδες της – Ψυχολόγους, κ.κ. Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, Ευδοκία Νικολαιδου και Αγωγιάτου Χριστίνα.

Στόχος της εκδήλωσης όπως εξήγησε κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Θεόδωρος Δημόπουλος ήταν αφενός η βελτίωση και η περαιτέρω κατάρτιση των παρόχων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για μια νόσο που θα επιβαρύνει όλο και περισσότερο τους φορείς υγείας και πρόνοιας και αφετέρου η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, που αναλαμβάνει τη φροντίδα των οικείων τους και η οποία μπορεί να επιδράσει θετικά στην ανάσχεση του φαινομένου της επιλογής της κλειστού ή ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023