ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Μέχρι 15 Νοεμβρίου , οι αιτήσεις των κατοικιών της περιοχής, του μέτρου προστασίας οικογενειών , που μένουν σε χώρια ορεινά και μειονεκτικά. Φυσικά αυτά κινδυνεύουν να ερημωθούν. Οι οικογένειες αυτές δεν έχουν ετήσιο εισόδημα , που να ξεπερνάει τα τρεις χιλιάδες ευρώ φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό , καθώς κι απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. […]

6 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

  • Μέχρι 15 Νοεμβρίου , οι αιτήσεις των κατοικιών της περιοχής, του μέτρου προστασίας οικογενειών , που μένουν σε χώρια ορεινά και μειονεκτικά. Φυσικά αυτά κινδυνεύουν να ερημωθούν. Οι οικογένειες αυτές δεν έχουν ετήσιο εισόδημα , που να ξεπερνάει τα τρεις χιλιάδες ευρώ φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό , καθώς κι απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Το επίδομα στη Βόρεια Εύβοια δικαιούνται να λάβουν οι κάτοικοι των κοινοτήτων που βρίσκονται στις ορεινές του Κανδηλίου, του Πύξαρία, του Τελέθριου, και του Ξηρού Όρους . Σχετικές ανακοινώσεις βεβαίως έχουν εκδοθεί , για τον τρόπο πραγματοποίησης της διαδικασίας.
  • Τα μονοπάτια στα πανέμορφα τοπία, που συναντώνται στο Τελέθριο ,στο Ξηρό , στο Κανδήλι και το όρος Πυξαρία απολαμβάνουν ντόπιοι και επισκέπτες, λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού την “υπογραφή” μάλιστα της ξεχωριστής χλωρίδας της Βόρειας Εύβοιας. Φυσικά περιμένουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα , την οργάνωση αυτής της εναλλακτικής τουριστικής μορφής. Βεβαίως , παράλληλα, οι περιπατητές στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας γίνονται προστάτες του δασικού πλούτου της, αφού πολλάκις έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες λεηλασίας του. Αναφερόμαστε λαθροϋλοτόμους , οι οποίοι , με το που δρόσισε κάπως ο καιρός , δεν αφήνουν δέντρο για δέντρο , μη σεβόμενοι ούτε και τα “ μνημεία της φύσης “. Ασφαλώς ούτε η οικονομική κρίση , ούτε οι λιγοστοί σε αριθμό δασοφύλακες δικαιολογούν τέτοιες καταστάσεις.
  • Πολύ άσχημα σχόλια, κυρίως από τους επισκέπτες στη Λουτρόπολη Αιδηψού, για το τρίπτυχο καθίζηση θερμοπόταμου, τσίγκινο τείχος, σκουπίδια στο χώρο του. Και όσο και αν θέλει κανείς , να ρίξει ευθύνες στους κατοίκους για υστερόχρονη έξοδο των σκουπιδιών , η εν λόγω αποκρουστική εικόνα δυσφημεί τόσο την πόλη όσο και την αρμόδια υπηρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024