Επιτροπή εργαζομένων Κελαηδίτη

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 συνεδρίασε η ΤΔΕ (Τοπική Διοικητική Επιτροπή) του ΙΚΑ Χαλκίδας για να εξετάσει την ένσταση της εργοδοσίας ενάντια στη απόφαση που κατοχυρώνει τα ένσημά μας από το 2012. Μετά την παρέμβαση που κάναμε στην προηγούμενη συνεδρίαση, αυτή τη φορά η εργοδοσία περιόρισε την ένσταση και αμφισβητεί μικρότερο χρονικό διάστημα! Θυμίζουμε ότι […]

30 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 συνεδρίασε η ΤΔΕ (Τοπική Διοικητική Επιτροπή) του ΙΚΑ Χαλκίδας για να εξετάσει την ένσταση της εργοδοσίας ενάντια στη απόφαση που κατοχυρώνει τα ένσημά μας από το 2012. Μετά την παρέμβαση που κάναμε στην προηγούμενη συνεδρίαση, αυτή τη φορά η εργοδοσία περιόρισε την ένσταση και αμφισβητεί μικρότερο χρονικό διάστημα! Θυμίζουμε ότι στις 23 Οκτωβρίου 2018, για το ίδιο θέμα, στη συνεδρίαση της ΤΔΕ, είμασταν εκεί πιέζοντας με κάθε τρόπο να απορριφθεί η ένσταση και να μπουν τα ένσημά μας, ενώ η εργοδοσία είχε ζητήσει και είχε πάρει αναβολή στην οποία είχε συναινέσει και η επιτροπή του ΙΚΑ αλλά και ο δικηγόρος που έχει βάλει η εργοδοτική πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου.

Σε αυτή τη συνεδρίαση με μοιρασμένους ρόλους έπαιξαν θέατρο στις πλάτες μας, ώστε η εργοδοσία να γλιτώσει έστω και λιγότερα ένσημα από όσα αρχικά ήθελε. Για μία ακόμα φορά παρευρεθήκαμε απαιτώντας να απορριφθεί η ένσταση και να μπουν ΟΛΑ τα ένσημά μας γιατί ΟΛΑ τα έχουμε δουλέψει και δεν χαρίζουμε τίποτα.

Η πρόεδρος της ΤΔΕ αρνήθηκε την παρουσία και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας που έχει παρέμβει εδώ και χρόνια στις αρμόδιες υπηρεσίες για να μπουν τα ένσημα αλλά και των συναδέλφων που είμασταν εκεί και διεκδικούμε τα ένσημά μας. Αρχικά δέχονταν στη διαδικασία μόνο α)τον δικηγόρο της εργοδοσίας, β)το δικηγόρο που έχει βάλει η εργοδοτική πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου γ)τον πρόεδρο από την εργοδοτική πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου. Μόνο μετά την αποφασιστική παρέμβασή μας δέχτηκε να παρασταθεί και συνάδελφος από την μειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου και μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ.

Ο δικηγόρος που έχει βάλει η εργοδοτική πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου δεν αμφισβήτησε την ένσταση της εργοδοσίας! Στη λογική του μικρότερου κακού κάλεσε να συμβιβαστούμε με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας ειδικά τώρα που αμφισβητεί λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Δηλαδή και να χάσουμε ένσημα και να φανούμε νικητές!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την εργοδοσία που χρόνια τώρα δεν βάζει τα ένσημά μας. Είναι προκλητικό το γεγονός ότι ακόμα και τώρα που δρομολογήσαμε ενέργειες για να μπουν τα ένσημα, με τις ενστάσεις μπλοκάρει τη διαδικασία. Ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι για να μπλοκάρει τη καταβολή των ενσήμων επικαλείται την παράνομη εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας που από την άλλη στην πραγματικότητα δεν εφαρμόστηκε ποτέ! Πιο προκλητικό από όλα είναι ότι η εργοδοσία μπλοκάρει την καταβολή των ενσήμων μας ενώ για αυτά ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕΚΑΡΑ αλλά θα αυξηθεί το φέσι στο ΙΚΑ που έχουν δημιουργήσει όλοι οι βιομήχανοι που είχαν αυτήν την επιχείρηση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την εργοδοτική πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που τα έχει κάνει πλακάκια με την εργοδοσία και παζαρεύει πόσα ένσημα θα χάσουμε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη στάση της προέδρου της ΤΔΕ του ΙΚΑ Χαλκίδας που αρνήθηκε την παρουσία και αυτών που έχουμε το πρόβλημα και αυτών που παλεύουμε για τη λύση του σε όφελος των εργαζομένων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που προσπαθούν να ανταποκριθούν στην εργασία τους με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα και να παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα όλων μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ του συνδικάτου μας για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να αλλάξουμε την εργοδοτική πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου ώστε να γίνει σωματείο που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους στην απεργία 28 Νοεμβρίου 2018 και την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία αγοράς στις 11 το πρωί με το πανό του εργασιακού μας χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024