Μήνυση κατά αγνώστων από τον Δήμο Λαμιέων για τους βανδαλισμούς και τις φθορές στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου

Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε χθες Πέμπτη 8 Νοεμβρίου ο Δήμος Λαμιέων για τους βανδαλισμούς και τις φθορές στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου, που κοσμεί την πλατεία Διάκου στην πόλη της Λαμίας. Με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Λαμιέων αναφέρει: “Χρέος και ευθύνη όλων μας αποτελεί ο σεβασμός της ιστορίας μας και η διαφύλαξη των […]

9 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε χθες Πέμπτη 8 Νοεμβρίου ο Δήμος Λαμιέων για τους βανδαλισμούς και τις φθορές στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου, που κοσμεί την πλατεία Διάκου στην πόλη της Λαμίας.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Λαμιέων αναφέρει:

“Χρέος και ευθύνη όλων μας αποτελεί ο σεβασμός της ιστορίας μας και η διαφύλαξη των ιστορικών, θρησκευτικών και καλλιτεχνικών μνημείων του τόπου μας. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, γίναμε μάρτυρες πράξεων βανδαλισμού σε βάρος ενός μνημείου υψηλού συμβολισμού, με διαχρονική αξία, άρρηκτα συνδεδεμένου με την τοπική και την εθνική μας ιστορία και συγκεκριμένα, του Ανδριάντα του Εθνομάρτυρα της Επανάστασης του ’21 Αθανασίου Διάκου στο κέντρο της πόλης μας. Ο Δήμος μας, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση της άμεσης αποκατάστασης των φθορών, κατέθεσε χθες, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, μήνυση κατά αγνώστων. Με την ευκαιρία δε αυτή, απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να σεβόμαστε και να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024