Σίμος Κεδίκγολου: 21 αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

“Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης” επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέο Epsilon» και στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευχή να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις. Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν γίνει 21 αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημειώνοντας […]

13 Νοεμβρίου 2018

του/της Newsroom

“Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης” επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέο Epsilon» και στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευχή να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις.

Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν γίνει 21 αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημειώνοντας παράλληλα ότι το 2015 η μόνη απαίτηση ήταν για μία μικρή περικοπή στις επικουρικές, ενώ χαρακτήρισε τα περί εξόδου από τα μνημόνια ως το καινούριο συντομότερο ανέκδοτο.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε ψηφίσει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας ή του Κινήματος Αλλαγής για τη μη περικοπή συντάξεων και χαρακτήρισε περίεργο το να επικαλείται η κυβέρνηση έξοδο από τα μνημόνια την στιγμή που περιμένουμε την έγκριση των πιστωτών και των εταίρων για να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η ανεργία και να μην γίνονται αποσπασματικές κινήσεις όπως είναι η εξαγγελθείσα μείωση των εισφορών μόνο για τους αυτοαπασχολούμενους. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι απαιτείται να γίνει συνολική αλλαγή, όπως είναι το σχέδιο των τριών πυλώνων που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για το ασφαλιστικό σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024