Σε λίγο η κηδεία του Σταύρου Χαϊνά

Στις 12 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Χαλκίδας, θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία, του πολιτικού μηχανικού, Σταύρου Χαϊνά, ο οποίος σε ηλικία 79 χρόνων, απεβίωσε. Ο Σταύρος Χαϊνάς, υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα, της Χαλκίδας, ιδιαίτερα αγαπητός και προσιτός, αφήνει πίσω πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών έργων, ως παρακαταθήκη της επιστημονικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας του. Η […]

2 Δεκεμβρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στις 12 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Χαλκίδας, θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία, του πολιτικού μηχανικού, Σταύρου Χαϊνά, ο οποίος σε ηλικία 79 χρόνων, απεβίωσε.

Ο Σταύρος Χαϊνάς, υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα, της Χαλκίδας, ιδιαίτερα αγαπητός και προσιτός, αφήνει πίσω πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών έργων, ως παρακαταθήκη της επιστημονικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας του.

Η διαδρομή των 79 χρόνων ζωής, έχει να παρουσιάσει και άλλες πτυχές, καθώς ήταν γιός του Γεώργιου Χαϊνά, γυμναστή στο γυμνάσιο Χαλκίδας. Ο πατέρας του πήρε μέρος στο πόλεμο της Αλβανίας, ενώ πρωτοστάτησε και στην ίδρυση εθνικών ομάδων για την καταπολέμηση των κατακτητών.. Έπεσε θύμα του εμφυλίου βρίσκοντας τραγικό θάνατο στις 17 Οκτωβρίου του 1943. Προς τιμήν του δόθηκε το όνομα του στην κεντρική οδό της Χαλκίδας, λεωφόρο Χαϊνά, ενώ ανεγέρθη ανδριάντας μπροστά από το εθνικό στάδιο της πόλης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του για την απώλεια ενός ανθρώπου που μας τίμησε με την φιλία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024