Καρπενήσι: Προσεχώς έξι «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια σε διάφορα σημεία της πόλης

0

Ο Δήμος Καρπενησίου καινοτομεί για άλλη μία φορά, αφού θα προμηθευτεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  έξι «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η ενέργεια αυτή είναι απόρροια μιας προσπάθειας προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αφού τα «έξυπνα» παγκάκια προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παγκάκια θα διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και μία θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Έτοιμα για όλες τις καιρικές συνθήκες θα είναι τέλος τα καινοτόμα αυτά παγκάκια, αφού θα διαθέτουν και έναν αισθητήρα απενεργοποίησης σε περίπτωση βροχής «αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας».

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση