,

Λαμία: Οι δράσεις του “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” για τον Δεκέμβρη. Ενημερωθείτε!

Το κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Παιδοψυχιατρικής και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ , με υποκαταστήματα σε Λαμία, Αταλάντη και Σπερχειάδα, αντιλαμβανόμενο τις αυξανόμενες ανάγκες για πληροφόρηση και υποστήριξη των συνανθρώπων μας ανακοινώνει τις δράσεις του για τη χρονιά 2018-2019 που θα πραγματοποιηθούν στο υποκατάστημά μας στη Λαμία, στη Βύρωνος 13, στον 2ο όροφο. Θα πραγματοποιηθούν […]

6 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Το κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Παιδοψυχιατρικής και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ , με υποκαταστήματα σε Λαμία, Αταλάντη και Σπερχειάδα, αντιλαμβανόμενο τις αυξανόμενες ανάγκες για πληροφόρηση και υποστήριξη των συνανθρώπων μας ανακοινώνει τις δράσεις του για τη χρονιά 2018-2019 που θα πραγματοποιηθούν στο υποκατάστημά μας στη Λαμία, στη Βύρωνος 13, στον 2ο όροφο.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια που έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων αλλά και στην περαιτέρω υποστήριξη και εξέλιξη των ενηλίκων μέσω της καλύτερης γνωριμίας με τον εαυτό μας.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από την υπεύθυνη των κέντρων κυρία Κατερίνα Αρ. Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια και τη συνεργάτιδα των κέντρων κυρία Μαρία Καραταράκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.
Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν απο την κυρία Μαρία Καραταράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια

Πιο συγκεκριμένα, για το μήνα Δεκέμβριο 2018 έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

Σαββατο 8 Δεκεμβριου 2018 17:30 – 19:00 ομιλία δωρεάν

  • “Όρια – ένα δύσκολο γονεϊκό καθήκον, με ποιους τρόπους μπορώ να οριοθετώ αποτελεσματικά το παιδί μου”  Από τα πιο δύσκολα καθήκοντα του γονιού είναι η οριοθέτηση των παιδιών. Πολλές φορές μας δυσκολεύει, μας στενοχωρεί και μας προκαλεί σύγχυση. Ποιος είναι ο ρόλος των ορίων στην ζωή των παιδιών και με ποιο τρόπο μπορούμε να βάζουμε πιο αποτελεσματικά όρια;

 

  • “Δημιουργικοί και διδακτικοί τρόποι απασχόλησης των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους” Το να βρίσκουμε τρόπους να απασχολούμε τα παιδιά με πράγματα σχετικά με την ηλικία τους, σε αρκετούς φαίνεται δύσκολο. Πολλές φορές προσπαθούμε να κάνουμε δραστηριότητες με τα παιδιά μας χωρίς να δείχνουν ενδιαφέρον και να συμμετέχουν ευχάριστα. Θα μάθουμε ποιές δραστηριότητες είναι πιο κατάλληλες για την ηλικία τους και πως να κάνουμε ποιο ελκυστικά τα παιχνίδια μαζί τους.

Κυριακη 9 Δεκεμβριου 2018 Βιωματικό εργαστήριο 17:00 – 20:00

  • «Γιατί δυσκολευόμαστε να κάνουμε καλές αλλαγές; Ο ρόλος των πεποιθήσεων στην εξέλιξη της ζωής μας»
    Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουμε τόσο δύσκολα ακόμη και όταν ξέρουμε τι όφελος θα έχουμε από αυτό; Με ποιο τρόπο πραγματοποιείται η αλλαγή; Ποιος είναι ο ρόλος των πεποιθήσεων στη δυσκολία μας να βελτιωθούμε προς το καλύτερο και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να μπει στο δρόμο της αλήθειας του και να ελευθερωθεί; Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα μικρό βήμα, λέει ο Λάο Τσε. Στο εργαστήριο αυτό ας δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας για ένα τέτοιο βήμα.

Πληροφορίες:

  • Η κράτηση των θέσεων μπορεί να γίνεται καθημερινές 17:00- 20:00 στα τηλέφωνα: 2231602057 και 6977717665
  • Στις ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα πρέπει να γίνεται κράτηση της θέσης έως και 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
  • Τα βιωματικά εργαστήρια είναι 3ωρα και έχουν κόστος συμμετοχής 20 ευρώ ανά άτομο. Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την καταβολή του 50% της συμμετοχής

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις για το 2019, μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ιστοσελίδα: http://epikoinonia.net/

Facebook: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024