,

Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας: “Κέντρο της ελληνικής κολύμβησης το Καρπενήσι”

Στο Καρπενήσι χτυπάει η καρδιά της ελληνικής κολύμβησης αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και στο κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο “Παύλος Μπακογιάννης” διεξάγεται το Grand Prix κολύμβησης (σε πισίνα 25 μ.) “Κύπελλο Χριστουγέννων”, με τη συμμετοχή περισσότερων των 230 κολυμβητών και κολυμβητριών, από 41 σωματεία της Ελλάδας και με συνδιοργανωτές την ΚΟΕ, την Περιφέρεια Στερεάς […]

9 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Στο Καρπενήσι χτυπάει η καρδιά της ελληνικής κολύμβησης αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και στο κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο “Παύλος Μπακογιάννης” διεξάγεται το Grand Prix κολύμβησης (σε πισίνα 25 μ.) “Κύπελλο Χριστουγέννων”, με τη συμμετοχή περισσότερων των 230 κολυμβητών και κολυμβητριών, από 41 σωματεία της Ελλάδας και με συνδιοργανωτές την ΚΟΕ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου. Για τους σπουδαίους αυτούς αγώνες παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, σε αίθουσα του κολυμβητηρίου, το πρωί του Σαββάτου (8/12).

Στο πάνελ βρέθηκαν και μίλησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Κατσαρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Άρης Τασιός, η πρόεδρος της Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Καρπενησίου κυρία Σοφία Ζαλοκώστα, ο πρόεδρος του ΚΟ Καρπενησίου κ. Κωνσταντίνος Ντρίβας, ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Νίκος Γέμελος, ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης στην ΚΟΕ κ. Νίκος Κραουνάκης και ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης.

Όλοι συμφώνησαν ότι η επιτυχία της διοργάνωσης είναι εγγυημένη και πως το Καρπενήσι έχει αναδειχθεί πλέον σε κέντρο της ελληνικής κολύμβησης στην καρδιά του χειμώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Γιώργος Κατσαρός (Α’ Αντιπρόεδρος ΚΟΕ): “Για μια ακόμη φορά η Κολυμβητική Ομοσπονδία πραγματοποιεί μια σπουδαία διοργάνωσή της στο κολυμβητήριο – κόσμημα που διαθέτει ο τόπος σας, στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας που έχει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο. Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των φάιναλ φορ της υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, αλλά και του πρωταθλήματος συλλόγων θάλασσας, είναι η σειρά για τους σπουδαίους αυτούς κολυμβητικούς αγώνες στους οποίους μετέχουν πάνω από 230 κολυμβητές και κολυμβήτριες με τις καλύτερες επιδόσεις των χειμερινών ημερίδων σε 25άρα πισίνα, από σωματεία όλης της χώρας. Το Καρπενήσι είναι πλέον το κέντρο της κολύμβησης στην Ελλάδα.

Από τις πόρτες που χτυπάμε, εμείς της ΚΟΕ, και μας ανοίγουν διάπλατα για να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητές μας, είναι αυτή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Διότι δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, αλλά ζητούμε μόνο υποστήριξη και ανάδειξη των αθλημάτων μας ανά την επικράτεια. Κι αυτήν την ανταπόκριση βρίσκουμε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρη Τασιό και τον Δήμαρχο Νίκο Σουλιώτη που στηρίζουν με θέρμης τις εκδηλώσεις μας. Εδώ στην ιστορική περιοχή της Ευρυτανικής γης, με τις τεράστιες περγαμηνές και με σημαντική συμβολή στην ανεξαρτησία της πατρίδας, η οποία δεν σήκωσε ποτέ ζυγό και αντιστάθηκε σθεναρά. Επειδή, λοιπόν, αυτό που επιζητούμε δεν το βρήκαμε ποτέ στο κέντρο και μας εντυπωσίασε η θαλπωρή και αγάπη που συναντήσαμε εδώ, ευχόμαστε στον φίλο Περιφερειάρχη να εκλεγεί δήμαρχος στην Αθήνα και ελπίζουμε να βρούμε και εκεί την ανάλογη υποστήριξη”.

Άρης Τασιός (Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας): “Έχουμε αποφασίσει, σε συνεργασία με τον Δήμο, να κρατάμε ανοιχτό όλο τον χρόνο το Δημοτικό κολυμβητήριο του Καρπενησίου, που είναι ένα στολίδι για την πόλη μας και να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Στον στρατηγικό αυτόν σχεδιασμό έχουμε και συμμάχους εξωτερικούς και εσωτερικούς. Κατ’ αρχάς έχουμε την Κολυμβητική Ομοσπονδία που κάνει τη δική της προσπάθεια και χάρις αυτήν φιλοξενούμε εδώ μεγάλους αγώνες, όπως είναι αυτοί, αλλά και τους δύο συλλόγους ΚΟ Καρπενησίου και Εύριτος. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη και τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Γέμελο, που κοσμούν το πάνελ και τη διοργάνωση με την παρουσία τους και τους ζητάμε να γίνουν σύμμαχοί μας στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το Καρπενήσι ως έναν μεγάλο αθλητικό και (ιδίως) κολυμβητικό προορισμό.

Έχουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εδώ στο Καρπενήσι. Είμαστε στην καρδιά της Ελλάδας και είναι σημαντικό να γίνονται εδώ τόσο σημαντικές εκδηλώσεις. Γιατί στις μεγαλύτερες πόλεις ίσως χάνονται, κατά κάποιο τρόπο, αυτού του είδους οι διοργανώσεις. Ενώ εδώ, με την παρουσία σας είναι μια γιορτή στην οποία μετέχουν οι σύλλογοι μας, συμμετέχει ολόκληρη η πόλη του Καρπενησίου κι αυτό θα φανεί στο διήμερο αγώνων και με την παρουσία του κόσμου. Σας ευχαριστώ όλους και περιμένουμε στο μέλλον ακόμα σπουδαιότερα με τη βοήθεια όλων.

Θα υπάρξει, φυσικά και συνέχεια μέσα στο 2019. Έχουμε προγραμματίσει να γίνει εδώ στα μέσα του Γενάρη το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στην υδατοσφαίριση, ενώ ετοιμάζουμε και μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση το καλοκαίρι, ένα 8εθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης με τη συμμετοχή κορυφαίων Εθνικών ομάδων Νεανίδων και κλείνουμε με το πρωτάθλημα κολύμβησης συλλόγων θάλασσας”.

Σοφία Ζαλοκώστα (Πρόεδρος Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Καρπενησίου): “Μεταφέρω τις ευχές και το καλωσόρισμα του Δημάρχου μας (που δεν βρίσκεται μαζί μας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων). Είναι πολύ μεγάλη χαρά για τον Δήμο Καρπενησίου, για όλους εμάς τους δημότες αυτής της πόλης, να φιλοξενούμε για μια ακόμη φορά μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση. Για μας πολιτισμός δεν είναι μόνο οι γιορτές, η ψυχαγωγία, η λαογραφία, η λαϊκή παράδοση. Πολιτισμός είναι και ο αθλητισμός. Είναι στοίχημα αυτής της Δημοτικής Αρχής να στηρίζουμε τον αθλητισμό, από όλες τις πλευρές. Είμαστε πολύ φιλόξενοι και ανοιχτοί σε κάθε πρόταση. Νομίζω ότι και αυτή η διοργάνωση αναδεικνύει τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Η πόλη μας γεμίζει αθλητές και έχουμε τη δυνατότητα και εμείς να παρακολουθήσουμε τόσο σπουδαίους αγώνες. Εύχομαι να συνεχίσουμε να καταφέρνουμε να υλοποιούμε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Και θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μας να ευχαριστήσω τους δικούς μας, τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, τον ΚΟ Καρπενησίου και τον Εύριτο, που δίνουν εδώ τη μάχη καθημερινά και έχουν έχουν μάθεις τα παιδιά μας κολύμπι, τα έχουν προχωρήσει αρκετά και πιστεύουμε σε αυτούς. Επιπρόσθετα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλοξενούμενους, τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη, τον Ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Γέμελο και βέβαια τον κ. Τασιό, με τον οποίο πάντα συνεργαζόμαστε στενά και καταφέρνουμε αυτά τα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία σε όλους”.

Κωνσταντίνος Ντρίβας (Πρόεδρος ΚΟ Καρπενησίου): “Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας που βρίσκεσθε στην πόλη μας. Εμείς, ως ΚΟ Καρπενησίου, θα είμαστε πάντα δίπλα σας, ως υποστηριχτές σε αυτές τις διοργανώσεις, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και τώρα και στα επόμενα που θα γίνουν. Σας ευχαριστώ και Χρόνια Πολλά”.

Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιονίκης Κολύμβησης OPEN WATER): “Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Δήμο, τη διοίκηση του κολυμβητηρίου και τις ομάδες που έχουν βοηθήσει ώστε να διεξάγονται άψογα -ήδη από το ξεκίνημά τους- αυτοί οι αγώνες. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το κλίμα που δημιουργείται γύρω από τη διοργάνωση. Είναι πολύ όμορφο, η οργάνωση πολύ καλή και είναι πρόθυμοι όλοι για να μας βοηθήσουν. Θεωρώ ότι οι αγώνες σε 25άρα πισίνα πρέπει να αναβαθμιστούν και το δείχνουμε αυτό, καθώς οι συμμετοχές και εδώ είναι πολύ σημαντικές και οι επιδόσεις που γίνονται ήδη, από τα προκριματικά, πολύ καλές. Καλώ τον κόσμο να είναι κοντά στον αθλητισμό και συγκεκριμένα αυτές τις μέρες να έλθει στο κολυμβητήριο και να απολαύσει τους αγώνες. Έχει μια ευκαιρία να δει καλούς αθλητές, που έχουν πρωταγωνιστήσει. Να φέρουν τα παιδιά τους και να τα μυήσουν στο κολύμπι”.

Νίκος Γέμελος (Ομοσπονδιακός προπονητής):Ευχαριστούμε όλους τους τοπικούς φορείς και την ΚΟΕ. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι είναι ένας ζεστός Δήμος όπου είχαμε κάνει προετοιμασία το 1999 με τον Σπύρο Γιαννιώτη και τους άλλους κολυμβητές, εν όψει τότε του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 25άρας πισίνας στο Χογκ Κογκ. Ήρθαμε τώρα και είδαμε έναν τελείως διαφορετικό Δήμο, ακόμα πιο ζεστό, μια τελείως διαφορετική Περιφέρεια. Μας είχαν αγκαλιάσει και τότε και η προετοιμασία μας είχε γίνει πάρα πολύ καλά, αλλά τώρα ήρθαμε και είδαμε πάρα πολύ πιο όμορφη την πόλη και έτσι ουσιαστικά ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι καινούργιο και έχει πιστεύω πάρα πολύ ενδιαφέρον για σας. Έτσι, από μένα, η ευχή είναι να φτιάξετε άλλο ένα κολυμβητήριο και περισσότερους αθλητικούς χώρους, ώστε όλος ο κόσμος να έρχεται εδώ για προετοιμασίες  και για αγώνες”.

Νίκος Κραουνάκης (τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης ΚΟΕ): “Εκτός από τις ευχαριστίες σε όλους τους φορείς, στη διοίκηση του κολυμβητηρίου και στις ομάδες, θα πρέπει να πω πως οτιδήποτε ζητήσαμε από χθες για τους αγώνες το βρήκαμε. Ήταν όλοι στη διάθεσή μας για να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα που προέκυψαν. Σήμερα που ξεκίνησαν οι αγώνες λειτούργησαν όλα άψογα, χωρίς προβλήματα ή παράπονα. Θέλω να επισημάνω ότι πολιτική της Ομοσπονδίας μας είναι να δώσουμε περισσότερους αγώνες στην περιφέρεια, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών μας και να έχουν κίνητρο και τα σωματεία της να αναπτύξουν τα αθλήματα μας και να έχουν καλύτερες παραστάσεις. Γεγονός είναι ότι βρίσκουμε συμπαράσταση στην προσπάθεια της ΚΟΕ και ιδιαίτερα του Αντιπροέδρου μας Γιώργου Κατσαρού στο πλαίσιο του σχεδίου μας.

Είμαστε στον κύκλο της 25άρας πισίνας. Όλες οι χώρες παγκοσμίως έχουν δώσει βάρος και στους αγώνες σε πισίνα 25 μ. Είναι το Γκραν Πρι “Κύπελλο Χριστουγέννων” όπου έχουμε φέτος σημαντικές παρουσίες κορυφαίων κολυμβητών, πλην των Γκολομέεφ, Χρήστου, Ντουντουνάκη που βρίσκονται στην Κίνα για τον Παγκόσμιο 25άρας και του Βαζαίου που βρίσκεται στις ΗΠΑ. Οι συμμετοχές εδώ είναι γύρω στα 230 άτομα από 41 σωματεία από όλη την Ελλάδα. Είναι από τις μεγαλύτερες συμμετοχές που έχουμε κάνει σε τέτοιους αγώνες. Σας ευχαριστώ, Καλές Γιορτές και καλή επιτυχία στους αγώνες”.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με τους προκριματικούς, ενώ το απόγευμα (17.00) ήταν οι τελικοί της πρώτης ημέρας. Σήμερα,  Κυριακή 9/12, δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων, οι προκριματικοί αρχίζουν στις 09.00 το πρωί και οι τελικοί στις 16.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024