Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας στο 23ο Δημοτικό Σχολείο

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας Δοκού, Πρεσβ. Ευάγγελος Πράγιας και, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων, τέλεσε εντός του Σχολείου τη Θεία […]

10 Δεκεμβρίου 2018

του/της Newsroom

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας Δοκού, Πρεσβ. Ευάγγελος Πράγιας και, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων, τέλεσε εντός του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές του Σχολείου, αλλά και του παρακείμενου Νηπιαγωγείου.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου.

Στο τέλος ευχαρίστησε το Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Μούρζο και όλους τους διδασκάλους, τόσο του Δημοτικού, όσο και του Νηπιαγωγείου, για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και τους πολλούς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που παρευρέθησαν, αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριες, όπως και τον οικείο Εφημέριο π. Ευάγγελο, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.

Μετά τη διανομή του Αντιδώρου, όλα τα παιδιά τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα προς τον Μητροπολίτη, προς τον οποίον προσέφεραν ως δώρο, ένα Ημερολόγιο Τοίχου του 2019, κατασκευασμένο από τα ίδια και εκείνος, ακολούθως, διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

Εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, κατά την διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης – Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης.

Επ’ ευκαιρία θα εκφρασθούν συγχαρητήρια στους νέους και νέες της Χορωδίας, οι οποίοι πέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά το τρέχον έτος 2018 ή συμπλήρωσαν δεκαετή συμμετοχή στη Χορωδία η διακρίθηκαν σε άλλους τομείς.

Η Εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους τους κατοίκους της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024